Győzelemmel melegített a kupaelődöntőre a Kaposvár és a Kecskemét

Két-két mérkőzést játszottak a férfi Extraligában és az NB I-ben. A jövő hét szerdán a Magyar Kupa elődöntőre készülő Kaposvár a Dunaújvárost, a Kecskemét pedig a DEAC-ot győzte le 3:0-ra. Az NB I-ben Dágon győzött 3:2-re a MÁV Előre, míg a Szeged Sümegen nyert három játszmában, így az Extraliga osztályozóban kiadó két helyért (a már biztosan ott lévő KISTEXT mellett) még mindig négy csapat verseng, amikor már csak két mérkőzés van hátra az alapszakaszból.

 

Férfi Extraliga:
Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE 3:0 (26, 13, 29)
Kaposvár. V: Halász E., Tillmann.
FINO: Bögöly 4, Makarov 9, Kalmár 11, Horváth K. 4, Veleckij 16, Iván G. 2. Csere: Kiss M. (liberó), Iván B. 5, Keen, Bozóki Bence 7, Ouyachi 3, Fenyvesi. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
DKSE: Duman, Mészáros D. 9, Ambrus 3, Boa 4, Garrett 10, Tomanóczy B. 9. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Hatvany, Majoros 1, Bohnicsek 5, Kecskeméti 2. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Örülünk a 3:0-ás győzelemnek, és hogy éltek a lehetőséggel azok a játékosok, akik eddig kevesebbet játszottak. Holnaptól ismét vissza kell térnünk a rendes kerékvágásba, mert szerdán nagyon fontos mérkőzésünk lesz Kecskeméten.
Tomanóczy Tibor: – Látszott a mérkőzésen, hogy tét nélküli volt, és sajnálom, hogy négy-hat pontos előnyből sem tudtunk játszmát nyerni. A folytatásban arra összpontosítunk, hogy biztosítsuk a bennmaradásunkat az Extraligában.

Kecskeméti RC – Debreceni EAC 3:0 (17, 18, 19)
Kecskemét. V: Szabó P., Varjasi.
KECSKEMÉT: Szabó B. 1, Gebhardt N. 9, Rabeka 6, Argilagos 18, Krupánszki 4, Nagy J. 5. Csere: Deák (liberó), Stréli 6. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
DEAC: Tóth A. 2, Fazekas 19, Kiss I. 1, Csizmadia 8, Hubicska 6, Ádám 3. Csere: Mészáros Z. (liberó), F. Nagy, Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.
Edzői értékelés
Dávid Zoltán:
– Kötelező siker volt. Most próbáltunk a korábbiakhoz képest más felállást gyakorolni, ami működött, de igazából ez nem mérvadó. Ettől függetlenül örülök a három nullás győzelemnek.
Fodor Antal: – Az elmúlt években igen jó eredményeket elérő Kecskemétnek voltunk a vendége, a hazai pálya előnyét kihasználva megérdemelt győzelmet arattak. Ez a mérkőzés is szolgálta a felkészülésünket, a folytatásban még kétszer összemérjük az erőnket, akkor jobb játékot várok majd a fiúktól.

 

Férfi NB I:
Dág KSE – MÁV Előre Bericap 2:3 (–20, –15, 19, 13, –11)
Dág. Varga A., Bibók.
DÁG: Takács R. 1, Buzás 3, Kunert 25, Sow 8, Flachner D. 7, Kun 18. Csere: Kara, Steiner (liberók), Balázs, Jánossy 3, Oláh 1, Majer. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
MÁV: Tóth K. 6, Neukum 7, Kulcsár 5, Salazar 24, Gyenyin 10, Kholman 17. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Arató, Szőke 1, Náhol, Stefanovics. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
Edzői értékelés
Zirigh Balázs:
– A múlt heti győzelem kicsit elaltatott, megnyugtatott minket! Az első két játszmában pont az ellenkezője történt, mint amit elképzeltünk. Nyitásaink, és nyitásfogadásunk nem volt olyan szinten, hogy 4-5 pontos előnyünket meg tudtuk volna tartani. A harmadik szettre megtaláltuk a legjobb összeállításunkat, amivel domináltuk a mérkőzést! A döntő szett a legtöbbször orosz rulett, amiből a Fehérvár jött ki jobban. Sajnálom az elvesztett pontokat, talán a felzárkózás sokat kivett belőlünk.
Gelencsér Balázs: – Vegyesek az érzéseim a mai mérkőzés után. Az első két szett úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Nagyon jó játékot produkáltunk, jó nyitásfogadás mellett, jól variáltuk a feladásokat, illetve a sáncmunkánk is kiváló volt. Aztán a harmadik, negyedik szettben szétesett a fogadásunk, ezáltal az egész játékunk. Óriási pozitívum, hogy ezek után összeszedtük magunkat és sikerült nyernünk. Ez mentálisan nagyon sokat jelent. Viszont három pontra lett volna szükségünk, mert így az utolsó fordulóban kell kiharcolnunk a felsőházi szereplésüket.

Sümeg – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–17, –15, –19)
Sümeg. V: Selega, Kiss Z.
SÜMEG: Óhidi Richárd 3, Szabó P. 2, Fekete 5, Miklósi-Sikes 4, Péter 10, Óhidi Roland 9. Csere: Ludovics (liberó), Matyiák 2, Nagy P. M. 1. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
SZEGED: Piti 5, Fülöp 5, Csányi 21, Kiss G. 5, Farkas Baráti 5, Sarnyai 5. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 1, Demcsák 1, Honti. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Edzői értékelés
Nusser Elemér: – Valóban a bravúr kapujában állunk, de ezt szó szerint kell érteni, vagyis tényleg bravúrnak számítana, a székesfehérvári rivális ugyanis komplettebb csapat nálunk. Örülök, hogy megteremtettük a mindent eldöntő ki-ki meccs esélyét, megpróbálunk élni vele. Köszönjük meg a Dágnak is, hiszen két nyert szett tőlük is kellett ehhez! Szimpatikus volt ellenfelünk, hiszen rendkívül fáradtan is becsülettel küzdött. Nem játszottunk maximális fordulatszámon, de a lényeg a sima győzelem, a szettek hajráiban mindig odatettük magunkat.