Szakmáry Gréta: Csapatkapitányként még édesebb a kupagyőzelem!

Pályafutása második Német Kupa-győzelmét ünnepelheti Szakmáry Gréta. A Schwerin magyar válogatott ütőjátékosa honlapunknak elmondta: ez a siker többet jelent számára, mint az első, hisz most a kezdőhatos tagjaként és csapatkapitányként harcolhatott az aranyéremért. A döntőben a Schwerin a Potsdam ellen győzött 3:0-ra.

 

– Csodálatos győzelmet arattatok a Potsdam ellen. Hogy érzed magad?
– Őszintén én még most sem hiszem el, hogy sikerült 3:0-ra nyerni a Potsdam ellen! Visszatekintve a szezon eddigi részére, volt ilyen, hogy nagyon jó szériában volt a csapat, a Bajnokok Ligája után volt egy két-háromhetes kihagyásunk, ami után nehezen jöttünk vissza, voltak csapaton belüli apróbb problémák. De aztán elkezdtünk jobban dolgozni az edzéseken és ennek most ez lett a gyümölcse. Nagyon-nagyon boldog vagyok, mert hiába nyertünk két évvel ezelőtt Német Kupát a Schwerinnel, akkor nem léphettem pályára. Most egy álmom vált valóra, hogy ott lehettem a pályán a többiekkel! Még amikor Magyarországon játszottam, akkor is néztem Sándor Reniéket, hogyan játszanak itt Németországban, én nagyon szerettem volna ide jönni, itt játszani Németországban és szerettem volna részese lenni a kupadöntőnek. 

– Kilenc pontot szereztél a döntőben, számodra milyen volt ez a finálé? Összességében mondhatjuk, hogy egy nagyon sima győzelmet arattatok egy jó erőkből álló potsdami csapat ellen.
– Fontos ezt megemlíteni, hiszen a Potsdam elleni mérkőzéseink rendre nagyon szorosak, az elmúlt négy meccsünk is 3:2-re végződött. Úgy is készültünk erre meccsre, hogy nagyon intenzív és hosszú meccs lesz. Nagyon boldog vagyok, hogy ennek ellenére 3:0 győztünk! Nagyon izgultam, mert nagyon szerettem volna részese lenni ennek a döntőnek, azt sajnálom csak, hogy nézők nélkül játszottunk, mert ők mindig fantasztikus hangulatot teremtenek a csarnokban. De nem tudok mit hozzáfűzni, nagyon boldog vagyok!

– Játékban miben múltátok felül az ellenfelet?
– Nagyon jó volt a taktikai felkészülésünk, ebben a szezonban sok mérkőzést játszottunk a Potsdam ellen mind a felkészülési időszakban is, mind a bajnokságban. Jól nyitottunk a blokkunk és a mezőnymunkánk is nagyon jó volt és utána természetesen minden labdát sikerült megoldanunk. A nagyszerű felkészülésünknek köszönhető igazából ez a siker.

– Hol helyezkedik el a pályafutásodban ez a siker?
– A német bajnokság, a német bajnoki arany, a német kupaarany egyaránt nagyon fontosak. Én nem tudnám azt mondani, hogy egyik vagy másik fontosabb, de ez az aranyérem a szívem csücske lesz.

– Azt már elmondtad, hogy ment a csapatnak a játék, de neked hogy ment, hogy érezted magad a pályán?
– Nagyon jól éreztem magam, tényleg izgultam az elején, mégiscsak egy döntőben vagyunk. Nagyon szeretem ezt az érzést amikor úgy megyek fel a pályára, hogy izgulok, mert az mindig jó előjel, és akkor jobban koncentrál az ember, jobban fókuszál. Nem lehet olyan játékost mondani a csapatban aki ne tette oda magát teljesen és ne játszott volna jól, ez látszik is az eredményen, ezért lett 3:0, mert mindenki jól játszott.

– Mik a terveid, céljaid a közeljövőben?
– Természetesen ebben a szezonban még szeretnénk a német bajnokságot is megnyerni. Ami a távolabbi célokat illeti: a menedzseremmel mindig azon dolgozunk, hogy nekem a lehető legjobb legyen és meglátjuk mi lesz belőle.

Írta: Janzsó Miklós