Szabó Dorkáék nyerték a magyar rangadót Wagrainban

A wagraini hóröplabda Európa Tour második versenyének főtábláján lépett hóra két magyar női csapat és ezúttal is mindkettő nyert mérkőzést, ám végül a Czene Adrienn, Gubik Hanna, Szabó Dorottya hármas jutott a legjobb nyolc közé.

 

Ők is kezdtek előbb, mégpedig az osztrákok 1-es csapatával, de végül két viszonylag szoros játszmában vereséget szenvedtek és vigaszágra kerültek. Öröm az ürömben, hogy pont az ő águkon volt egy luk a főtáblán, így mérkőzés nélkül jutottak a vigaszági nyolcaddöntőbe.

A Győri Panna, Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, Villám Lilla összeállítású magyar 1-es csapat a németekkel vívta első mérkőzését, s a magyar lányok remek teljesítménnyel, 15:8, 15:10-re legyőzték ellenfelüket. A második fordulóban is remek meccset játszottak a litvánok második csapatával, de itt végül a döntő szettben vereséget szenvedtek, ami azért is bosszantó, mert a pontokat összeadva a mieink így is eggyel többet szereztek riválisuknál.

Így viszont ők is vigaszágra kerültek, s a sors furcsa fintorának köszönhetően a nyolc közé jutásért a két magyar csapat éppen egymással meccselt. Itt pedig villámrajtot vettek Szabó Dorkáék, 8:1-re is vezettek, mert a másik csapatnak alaposan meggyűlt a baja a nyitásfogadással, így végül ezt a szettet 15:8-ra Czene Adriék nyerték. Hiába vetették be a második játszmában Lutter Esztit is, csak szorosabbá tudták tenni a meccset, de végül ezt a játszmát, és így a mérkőzést is a Czene, Gubik, Szabó trió nyerte, s jutott ezzel be a legjobb nyolc közé, ahol vasárnap reggel 8:30-tól a múlt heti tornán negyedik helyen végző csehekkel mérkőznek. A Győri, Lutter, Szombathelyi, Villám négyes a 9. helyen zárt.