Női NB I: Ratkai Panni 28 pontjával fordított a GRC a rangadón

Teljes fordulót játszottak szombaton a női NB I-ben. Az Extraliga osztályozóba kerülésről döntő rangadót a vendég Eötvös kezdte jobban – a találkozó után az Év strandröpladázójának járó díjat is átvevő – Vaida Beáta vezérletével, ám a házigazda Gödöllő, többek között a 18 éves Ratkai Panna 28 pontjával végül megfordította a találkozót és biztosította helyét az első három között. Ott rajtuk kívül még a Jászberényben nyerő, éllovas MÁV Előre és az újonc pécsieket legyőző TFSE szerepel majd.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske 3:1 (–22, 19, 12, 18)
Tungsram-csarnok. V: Vigh, Tillmann.
GÖDÖLLŐ: Misonova 14, Ratkai 28, Ince 4, Tóth-Bagi 1, Kökény P. 21, Kovács E. 6. Cserék: Maurer (liberó), Hajós, Sorompó, Bajnóczi 3. Vezetőedző: Szalay Attila.
EÖTVÖS: Vaida 21, Fehér A. 3, Takács D. O. 4, Máté 9, Young 6, Tóth K. Csere: Fehérvári (liberó), Béni 1. Vezetőedző: Szombathy András.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– Gratulálok a lányoknak! Egy jól felkészült és lelkesen játszó ellenfelet sikerült legyőznünk. Nagy tétje volt a mérkőzésnek és az első szett kivételével sikerült is ezt a terhet elviselnünk. A fegyelmezett és koncentrált játék a végén meghozta a sikert.
Szombathy András: – Az első egymás elleni mérkőzésünkön nagyon kikaptunk a Gödöllőtől. Ahhoz képest sokkal nagyobb ellenállást tanúsítottunk, szettet is nyertünk. A második szettől kezdve kevesebb támadást tudtunk felépíteni, és átvette a játék irányítását ellenfelünk.
(Fotó: Werkman Viktória)

 

Jászberény – MÁV Előre Bericap 0:3 (–24, –18, –21)
Jászberény. V: Árpás, Bibók.
JÁSZBERÉNY: Imre 6, Faragó 4, Csabai 7, Csiki 3, Kocsmár 3, Nagy 10. Csere: Lagzi-Kovács, Mizsei (liberók), Juhász 3, Sléder, Berényi 1, Horváth, Hajdu 7. Vezetőedző: Deme Gábor.
MÁV ELŐRE: Sebestyén 12, Sólyom 3, Hackl 6, Ancsin 6, Haase 15, Kiss A. 13. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Borostyán, Szilágyi, Fáskerti. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Edzői értékelés
Deme Gábor:
– Az NB I első helyezettje ellen mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott – még, ha a székesfehérváriak legjobb játékosa hiányzott is, ennek nagyon örülök. Bizakodó vagyok, mert látszik a munkánk eredménye. Remélem, a rájátszásban már fogunk mérkőzéseket nyerni az alsóházi csapatok ellen. Ennek a pontos menetrendjét még nem ismerem, csak az tűnik biztosnak, hogy kedden játsszuk majd Budaörsön az utolsó meccsünket az alapszakaszban. Az edzéseken már úgy gyakoroljuk a nyitást, hogy a büntetést visszahoztuk – azóta fejlődtünk is ebben.
Farkas Mihály: – Soha nem látott, gyakorolt felállásban és rendszerben, nyitásfogadási alakzatban kellett ma megnyernünk ezt a mérkőzést.  A lényeg, hogy sikerült, és így jubiláltunk, vagyis zsinórban ez volt a 10. győzelmünk. Iva Durdanovics játékosunknak jobbulást, a jászberényi csapatnak pedig további sok sikert kívánok.

 

TFSE – PTE-PEAC 3:0 (13, 11, 14)
Győri út. V: Horváth M., Szabó P.
TFSE: Kriegel 3, Radomszki 12, Czakó 7, Spaethling 5, Benedek 9, Nagy V. 1. Csere: Boller (liberó), Halla G. 4, Villányi 8, Kökény N. 2, Budaházy 4, Kreisz 5. Vezetőedző: Csépke Gábor.
PTE-PEAC: Sántosi-Tóth, Marton 2, Újhelyi 3, Pokó 4, Merkler 6, Tóth T. 2. Csere: Székely (liberó), Hoffmann 1, Németh T., Petőfi. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
Edzői értékelés
Csépke Gábor:
– Gratulálok a csapatnak! Örülök, hogy több hónapos kihagyás után végre minden játékosom pályára lépett. Pontosodnunk kell még a támadások befejezésében és nyitásban, de jó hangolódás volt a mai mérkőzés a jövő heti dupla fordulóra.
Horváth Alexandra: – Büszke vagyok a lányokra, hiszen végre most láttam rajtuk azt a lelkesedést, amit eddig hiányoltam tőlük. Helyenként nagyon szépen játszottunk, betartottuk a megbeszélt taktikát és fegyelmezettek voltunk. Sajnos még mindig nagyon nehezen jövünk ki a hullámvölgyeinkből, de most úgy látom, hogy jó úton haladunk, tudunk mire építkezni. Edzünk tovább keményen, hiszen most jön a legfontosabb része a bajnokságnak.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:00 Dág KSE – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)
16:00 Sümeg – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés)
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
19:00 MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv