A Vegyész lesz az ellenfele a veretlenül alapszakasz győztes Pénzügyőrnek

Két mérkőzést játszottak le csütörtökön a férfi Extraliga alapszakaszából. A rangadón a második Fino Kaposvár izgalmas és fordulatos mérkőzést játszott az éllovas Pénzügyőrrel, amely kétszer is hátrányba került, de végül megőrizte veretlenségét a bajnokságban. A másik mérkőzésen magabiztosan győzött a Vegyész a Kecskemét ellen, így az is eldőlt, hogy ők játsszák az elődöntőt a PSE-vel, míg a Kecskemét nem jutott a négy közé.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskemét 3:0 (17, 20, 13)
Kazincbarcika. V: Tillmann, Csizmarik.
VRCK: Páez 1, Ciupa 10, Juhász 8, Árva 23, Mineiro 11, Mihalj 6. Csere: Dudás (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
KECSKEMÉT: Kaszap 1, Krupánszki 7, Rabeka 4, Argilagos 9, Gebhardt N. 8, Nagy J. 5. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Úgy érkeztek a csapatok a csütörtöki derbire, hogy nem könnyelműsködhetnek, hiszen aki veszít, nem jut be a négycsapatos rájátszásba, hanem az Extraliga-kvalifikációért kell harcolnia.

Nem sokkal a kezdés után sikerült kétpontos előnybe kerülnie a borsodi együttesnek, majd Dudás Tamásék jó mezőnyvédekezésüknek köszönhetően 16:10 is állt már az eredményjelzőn. A VRCK kézben tartotta a meccset, Árva Milán a jó támadásai mellett pontot érő blokkokkal is jelentkezett, és végül csapata magabiztosan nyerte a nyitó felvonást (25:17).
Sokat hibázott a Kecskemét a térfélcserét követően, és bár javult a játéka, a vendéglátó tetemes előnyre tett szert. 18:11-nél az alföldiek feladót cseréltek, faragtak is gyorsan három pontot a hátrányukból, szó nem volt arról, hogy feladták volna a komoly téttel bíró rangadót. Egyre közelebb ért a KRC a Vegyészhez, de végül Árva és Juhász Péter megmozdulása pontot tett a szett végére (25:20).
A harmadik etapban 2:2 után Árva érkezett a nyitóhelyre, és ebben az állásban a Vegyész öt ponttal elhúzott. Állandósult a felek közti különbség, majd a szett derekán “nyílt az olló”, Toronyai Miklós együttese 20-hoz érve már kilenccel ment. Nem is volt kérdés, mi lesz a találkozó végkimenetele (25:13).

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Toronyai Miklós:
– Igaz, hogy nyomás alatt játszottunk, mert kötelező volt a négybe kerülni, de a fiúk nagyon jól tették a dolgukat, akárcsak a Kaposvár és a Dunaújváros ellen. Nem érződött rajtuk a túlbuzgás, a görcsösség, így kell belemenni az ilyen mérkőzésekbe.
Dávid Zoltán: – Nem így készültünk, mindenképpen az első négyben szerettünk volna zárni. Tudtuk, hogy nem lesz sétagalopp, de ma nem éreztem a játékosokon az akarást, a Kazincbarcika sokkal jobban vágyott a négybe. Nem követtük a taktikai utasításokat, hiába elemeztük ki az ellenfelet játékosról játékosra.

 

Fino Kaposvár – LV Sport Pénzügyőr 2:3 (26, –22, 22, –18, –13)
Kaposvár. V: Mezőffy, Bátkai-Katona.
FINO: Bögöly 13, Makarov 15, Kalmár 10, Horváth K. 25, Veleckij 13, Iván G. 3. Csere: Bozóki Bence, Kiss M. (liberók), Iván B. 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
PSE: Rása 4, Magyar B. 3, Reffatti 20, Pedrao 16, Kovács Z. 18, Kiss D. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Tordai 6, Szabó V. 4, Szabó M. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Edzői értékelés
Ruben Wolochin:
– Örülünk, hogy jó színvonalú mérkőzést tudtunk játszani. Dolgozunk tovább.
Jókay Zoltán: – Talán érthető okokból nehezen indult a mérkőzés: nem tudtunk úgy felpörögni, mint a Kazincbarcika elleni múlt heti Magyar Kupa-visszavágón.

 

HETI PROGRAM:
Február 26., péntek
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv

Február 27., szombat
17:00 Jászberény – MÁV Előre Bericap (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)
18:00 TFSE – PTE-PEAC (női NB I)

Február 28., vasárnap
16:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:00 Dág KSE – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)
16:00 Sümeg – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés)
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
19:00 MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv