Vendégsikerek a női Extraligában

Két párharcban is a negyeddöntős párharcok második mérkőzését játszották le csütörtökön a női Extraligában. A Nyíregyháza könnyedén nyert Diósgyőrben, a Békéscsaba viszont szettet vesztett Balatonfüreden, ettől függetlenül mindkét csapat 2–0-ra vezet összesítésben.

 

Női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Szent Benedek RA – Swietelsky-BRSE 1:3 (–22, 15, –17, –21)
Balatonfüred. V: Árpás, Varjasi.
SZBRA: Herbin-Baker 4, Valdez 19, Szerényi 3, White 18, N. Szkorics 11, Vacsi 11. Csere: Fáth (liberó), M. Szkorics 1, Vukoja. Vezetőedző: Kormos Mihály.
BRSE: Vander Weide 18, Szatmári 3, Drpa 17, Konsztantinu 2, Szűcs G. 6, Koseková 1. Csere: Molcsányi (liberó), Cicic, Zsidkova 2, Glemboczki 10. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A hazaiak pontjával vette kezdetét a mérkőzés, a csabaiak oldaláról Konstantinou válaszolt. Fej fej mellett haladtak a felek, nagy taktikai harc dúlt, a vezetőedzők időkérésekkel próbálták változtatni a játék menetét. A csabai vezetésre egészen a 20. pontig kellett várni, izgalmas labdamenetek után sikerült maguk javára fordítani a szett végét (22:25).
A második szettben ismét a Szent Benedek kezdett jobban, a BRSE nem találta a hazaiak koncentrált játékának ellenszerét. A csabai stáb kétszeri időkérése sem járt eredménnyel, magabiztosan őrizte előnyét a Balatonfüred. A csereként beállt Katerina Zsidkova pontjai ugyan kozmetikáztak az eredményen, de a fordításra nem volt elég (25:15).
A mérsékelt teljesítményt nyújtó Konsztantinut Glemboczki váltotta a harmadik etap kezdetén, ahol egy sokkal összeszedettebb Békéscsaba volt a pályán. A játék minden elemében jóbban teljesítő csapat magabiztos előnyre tett szert, melyet jó egyéni teljesítményekkel őrzött a szett végéig, így újra előnyt szerzett a BRSE (17:21).
A negyedik játékrész elején a vendégek magukhoz ragadták a kezdeményezést. Bár a Balatonfüred mindent megtett a meccsben maradásért, 15:20-nál a második időkérését is kihasználta Kormos Mihály. Ez azonban nem zavarta meg Molcsányiékat, akik küzdelmes mérkőzésen szerezték a párharc második győzelmét (21:25).

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Kormos Mihály:
– Ha az első szettben nem vétünk buta hibákat és jobban koncentrálunk és nem ajándékozunk fontos pillanatokban pontot az ellenfélnek, akkor azt a szettet is megnyerhettük volna, erre reális esélyünk volt. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, nagyon jó mérkőzést játszottunk a Békéscsabával, még akkor is, ha tudjuk, hogy az ellenfelünktől nem volt két centerük. Ugyanakkor az ő helyükön pályára lépő fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Sajnos a nyitásfogadásunk a meccs végére nem volt teljesen stabil, így kevesebbet tudtunk centerben támadni. A blokkmunkánk nagyon szépen összeállt, meghozta a gyümölcsét a videózás. Egy pici hiányzott a végén.
Tóth Gábor: – Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a harmadik játszmától vettük fel a ritmust, addig nehezen boldogultunk a lelkesen játszó hazaiakkal. A legfontosabb a győzelem és az, hogy hétfőn pontot tegyünk a párharc végére.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Békéscsaba javára.

 

Diósgyőri VTK – Fatum Nyíregyháza 0:3 (–15, –13, –13)
Miskolc. V: Soltész, Szarka.
DVTK: Kontura, Kovács E., Kiss E. 5, Beddingfield 6, Horton 8, Szajkó 2. Csere: Dömsödi (liberó), Egri, Kundrák 4. Vezetőedző: Toma Sándor.
FATUM: Najdics 1, Radosová 12, Ortiz 11, Lacombe 12, Vaszileva 13, Pintér 3. Csere: Tóth F. (liberó), Lászlop 4, Varga E. 1, Francesco. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Nyíregyháza javára.

Neira Ortiz Ruiz pontjával kezdődött és az ő sikeres ütésével zárult az Extraliga negyeddöntőjének második, miskolci mérkőzése. A center a két megmozdulása között is aktív volt, mint ahogy a csapata sem bízott semmit a véletlenre: a Fatum-Nyíregyháza három ászt nyitott és öt, pontot érő blokkot mutatott be csak az első játékrészben, amit magabiztosan nyert. Az alapszakaszgyőztes még koncentráltabb játékkal folytatta a meccset, Ortiz Ruiz mellett Ralitsa Vaszileva, Nikola Radosová és Lacombe Zsófia is rendkívül eredményes volt, ők hárman felváltva szerezték a pontokat a második szettben. A jó támadó teljesítmények mellett a csapat védekezéséről is sokat elmond a 13 kapott pont. A nyíregyháziak győzelme a harmadik játszmában sem forgott veszélyben, így Németh Szabolcs gárdája vasárnap hazai pályán lezárhatja a párharcot és bejuthat a legjobb négy közé.

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Toma Sándor:
– Mojca sérülése megviselte a csapatot, a legponterősebb játékosunkat veszítettük el. Azt kértem a játékosaimtól, hogy emelt fővel menjünk fel a pályára, és úgy is jöjjünk le. Azt gondolom, ez sikerült. Úgy vélem, a játék egyes periódusaiban jól teljesítettünk, a lányok igyekeztek a tudásuk maximumát nyújtani, de a Nyíregyháza ennyivel jobb volt.
Németh Szabolcs: – A mai mérkőzésen a győzelem mellett a másik célunk az volt, hogy tovább stabilizáljuk az alapjátékunkat. Úgy gondolom ez néhány apróbb hibától eltekintve sikerült. A mutatott játék alapján azt kell, hogy mondjam jó úton haladunk. Ahhoz, hogy tovább léphessünk a bajnoki elődöntőbe még egy meccset kell teljesítenünk. Vasárnap ezért fogunk küzdeni, hétfőtől pedig már a Magyar Kupa négyes döntőjére szeretnénk koncentrálni. Gratulálok csapatomnak! Köszönjük szurkolóink kitartó bíztatását és azt a sok-sok üzenetet, amely egy ilyen győzelem után érkezik csapatom számára!

 

HETI PROGRAM:
Február 26., péntek
18:00 UTE – Vasas Óbuda (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv

Február 27., szombat
17:00 Jászberény – MÁV Előre Bericap (női NB I)
17:00 Gödöllői RC – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)
18:00 TFSE – PTE-PEAC (női NB I)

Február 28., vasárnap
16:00 Fino Kaposvár – Dunaújvárosi KSE (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:00 Dág KSE – MÁV Előre Bericap (férfi NB I)
16:00 Sümeg – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK (női Extraliga negyeddöntő, 3. mérkőzés)
18:00 Kecskeméti RC – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
19:00 MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga negyeddöntő, 2. mérkőzés); Tv: hunvolley.tv