Alba Blaj–1. MCM-Diamant Kaposvár elődöntő élőben a DIGI Sport2-n

Kedden rendben megérkezett Marosvásárhelyre és már két edzésen is túl van az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata, amely ma 17 órától lép pályára a Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a román Alba Blaj ellen. A találkozót a DIGI Sport2 élőben közvetíti!

 

A balázsfalvai csapat 2018-ban Bajnokok Ligája döntőt játszott, egy évvel később pedig a CEV Kupában jutott el egészen a fináléig. Emellett 2015 óta ötször nyerték meg a román bajnokságot (csak 2018-ban nem) és háromszor a román kupát, legutóbb éppen a múlt hétvégén.

A bajnokságot is vezetik, igaz, ott is csak a legutóbbi fordulóban álltak az élre, miután az eddigi egyetlen legyőzőjük, a Targoviste kikapott a Lugojtól. Játékosállományuk most is nagyon erős, a 14 fős keretük felét szerb légiósok teszik ki, mindössze négy román szerepel benne, de olasz, orosz és Bleicher Réka révén magyar játékosuk is van.

A kaposváriak csapatkapitánya, Király-Tálas Zsuzsanna, a klub honlapján azt nyilatkozta róluk, hogy nagyon jó, tapasztalt és nemzetközi rutinnal rendelkező játékosok alkotják a CSM Volei Alba Blaj keretét, s nekik akkor lehet keresnivalójuk, ha jó szervákkal le tudják egyszerűsíteni a játékukat, emellett pedig fel kell pörögniük, mert, ha megfelelő hőfokon égnek, akkor megállíthatatlanok lesznek. Ha ez sikerül, akkor a kaposvári lányok újra történelmet írhatnak, hiszen már az is kuriózumnak számított, hogy első magyar csapatként bejutottak a Challenge Kupa elődöntőjébe.

A CSM Volei Alba Blaj–1. MCM-Diamant Kaposvár női Challange Kupa elődöntőt szerdán, magyar idő szerint 17 órától játsszák, míg a visszavágót március 3-án 16:30-kor rendezik a Kaposvár Arénában. A mai mérkőzést a DIGI Sport2 csatorna élőben közvetíti.