Meglepetésre készülnek a kaposvári lányok az elődöntőben

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár már azzal történelmet írt, hogy bejutott a Challenge Kupa elődöntőjébe, erre ugyanis eddig még magyar csapat sosem volt képes. A kaposvári lányok viszont nem rémültek meg a Balázsfalvától sem és teher nélkül várják az elit játékosok elleni összecsapásokat.

 

– Magyar csapat még sosem jutott Challenge Kupa döntőjébe, ez nektek sikerült először. Minek köszönhető a Kaposvár fantasztikus szereplése?
Jókor tudtunk kiemelkedően játszani – válaszolta honlapunk kérdésére a kaposváriak válogatott feladója, Király-Tálas Zsuzsanna. – A vírushelyzet miatt bonyodalmas volt a kupa megszervezése, amikor az elődöntőbe jutásért játszottunk. Amikor buboréktorna keretében végül tudtunk játszani, akkor egy nagyon jó felkészülést követően két nagyon fontos meccsen tudtunk kiemelkedőt nyújtani.

– A nemzetközi kupa mellett a bajnokságban is fontos mérkőzések várnak rátok. Mekkora nyomást helyez ez rátok?
– Szerintem ez egy nagyon kellemes teher. A két Challenge Kupa meccsen tulajdonképpen teher nélkül játszhatunk, miközben olyan MTK ellen kell bizonyítanunk, ahol kötelező a győzelem. Jó, hogy ezt a két érzést tudjuk váltogatni. Az a célunk, hogy az Alba Blaj ellen tanultakat átvigyük a rájátszásba.

– Van bármi sorrend, hogy melyik sorozatot helyezitek ilyenkor előnybe?
– Ilyenkor természetesen a bajnokság és a magyar kupa van előtérben. Viszont mindegyik sorozatra ugyanakkora beleadással készülünk fel, ebben nem teszünk különbséget.

– Mire számítasz szerdán a Balázsfalva ellen?
– Egy nagyon kiélezett mérkőzést várok, aminek a végén szeretnénk győzelemmel lejönni a pályáról. Ehhez viszont tökéletes játékra és koncentráltságra lesz szükség. Az ellenfélnél olyan játékosok vannak, akik az ilyen helyzetekhez hozzá vannak szokva, ezért nagyon nehéz dolgunk lesz.

– Jelent plusz motivációt, hogy egy ilyen elit keret ellen játszhattok?
– Nagyon jó szerb és román játékosok vannak a túloldalon, akik elképesztő tapasztalattal rendelkeznek. Ők olyan ellenfelekkel is játszottak már, akikről én csak álmodni tudok. Én nagyon szeretek ilyen játékosok ellen játszani, itt bebizonyíthatom, hogy feltudom velük venni a verseny. Ez az egész csapatnak extra motivációt jelent.

– Tudtok tanulni az ehhez hasonló ellenfelektől?
– Természetesen! Tiszteljük az ellenfelet, de az csak egy dolog, hogy mi van írva a mezükre, ez a meccsen nem jelent semmit. Ez nem rettent el minket. Ebből mi csak jól jöhetünk ki.

– Mondhatjuk, hogy a kaposvári lányok meglepetésre készülnek?
– Igen, ezt kimondhatjuk. Nem titok, hogy meglepetésre készülünk. A Blaj az esélyes, de nálunk is vannak tapasztalt játékosok. Nyerni szeretnénk, és ha ez meglepetés lesz, akkor legyen meglepetés.