Kupagyőzelemmel melegítettek Bleicher Rékáék a Kaposvár ellen

Hétfőn délután indult útnak az 1. MCM Diamant Kaposvár csapata Marosvásárhelyre, ahol a román Alba Blaj elleni Challenge Kupa elődöntő első mérkőzését játsszák szerda délután, magyar idő szerint 17 órától (a találkozót a DIGI Sport2 élőben közvetíti). Ellenfelük a hétvégén megnyerte Kolozsváron a Román Kupa döntőjét, a fináléban a Dinamo Bukarestet 3:0-ra legyőzve.

 

A 2018-as Bajnokok Ligája döntős CSM Volei Alba Blaj (Balázsfalva) csapatát a két Európa-bajnokságon is szereplő magyar válogatott feladó Bleicher Réka is erősíti, s ő is nagy reményekkel várja a szerdai találkozót.

– Első légiós szezonodat rögtön egy rangos csapatnál, a Balázsfalvánál kezdted meg. Hogy érzed magad? Mennyivel másabb ott a felkészülés, mint itthon volt?
– Bevallom őszintén, az elején nehéz volt. Nagyjából november közepére sikerült helyre rázódnom, azóta teljesen összeállt a csapat. Az edzések itt sokkal intenzívebbek, mint otthon. A játékosok sokkal nagyobb erőt képviselnek. A román bajnokságban tornarendszerben játszunk. Kettő-három jó csapat van, velük mindig kemény mérkőzéseket játszunk.

– Mekkora lendületet ad a szerdai Kaposvár elleni találkozóra, hogy hétvégén megnyertétek a román kupát?
– Nagyon nagy lendületet fog adni ez nekünk. Eddig is úgy készültünk, hogy meg kell vernünk a Kaposvárt és döntőbe szeretnénk jutni. De ezután a hétvége után még inkább éhesek lettünk erre az újabb sikerre, úgyhogy ezt szeretnénk is véghez vinni.

– Volt időtök megünnepelni a kupasikert?
– Nem. Egyelőre sajnos nem. A meccs után hazautaztunk, másnap meg már edzettünk. Az ünneplés még várat magára.

– Mekkora motivációt jelent neked, hogy magyar csapattal találkoztok a Challenge Kupa elődöntőjében?
– Amikor megtudtam, hogy a Kaposvárral találkozunk, akkor kettős érzéseim voltak bennem, de ez egyértelműen extra motivációt jelent nekem. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon jó meccset fogunk ellenük játszani.

– Mire számítasz a szerdai összecsapáson?
– Belőlünk ez a hétvége elég sokat kivett, de ezt a fáradtságot félre kell tenni és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy minél egyszerűbben megverjük a Kaposvárt és könnyebb dolgunk legyen a visszavágón. A klubnál alapvető elvárás, hogy a döntőbe jussunk a Challenge Kupában. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy itthon megmutassuk mire vagyunk képesek és ne hagyjunk nekik esélyt.

– Segíthet nektek bármit, hogy te már többször játszottál már a Kaposvár ellen és jobban is ismered a játékukat?
– A csapatnál sokan kérdeznek, hogy mire számíthatunk majd, de idén még én sem játszottam ellenük. Ősszel egy kicsit hullámvölgybe kerültek, de januárra ebből teljesen kilábaltak. Látszik, hogy nagyon jól bírják a sorozatterhelést. Ott is profi játékosok vannak, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó mérkőzések vannak előttünk.