Férfi Extraliga: visszavágott a Vegyész a Finónak

A férfi Extraliga csütörtöki rangadóján a bajnoki címvédő Vegyész három játszmában legyőzte a vendék Kaposvárt. A női Magyar Kupa negyeddöntőjében a Fatum Nyíregyháza nagy lépést tett a továbbjutás felé, miután Balatonfüreden nyert ugyancsak három játszmában.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (20, 21, 22)
Kazincbarcika. V: Jámbor, Csizmarik.
VRCK: Ciupa 11, Juhász 11, Árva 13, Mineiro 10, Mihalj 7, Páez. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
FINO: Veleckij 5, Keen, Bögöly 7, Makarov 7, Melnyikov 10, Horváth K. 13. Csere: Bozóki Bence, Bozóki Bendegúz (liberók), Kiss M., Kalmár 3, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Toronyai Miklós:
– Az első két szett rendben volt, irányítottunk, de a harmadikban pontosabban játszott a Kaposvár. Örülök, hogy ekkor a fiúk megmutatták, van tartásuk, és hárompontos előnnyel megnyerték a harmadik játszmát is. Remélem, most már elhiszik, hogy bárkit képesek legyőzni.
Ruben Wolochin: – Nagyon jól játszott a Kazincbarcika, nyomás alatt tartottak minket, képtelenek voltunk elkezdeni a játékunkat. Nem volt védekezésünk, így nagyon nehéz lett számunkra ez az összecsapás, de minden elismerésem a hazaiaké.

 

Női Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Szent Benedek RA – Fatum Nyíregyháza 0:3 (–15, –17, –17)
Balatonfüred. V: Mezőffy, Kiss Z.
SZBRA: Vacsi, Herbin-Baker, Valdez, Araczki, White, Szevarika. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vukoja, Szerényi, M. Szkorics. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
FATUM: Francesco, Fuchs, Lászlop, Varga E., Klaric, Pintér. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Ortiz Ruiz. Vezetőedző: Németh Szabolcs.

HETI PROGRAM:
Február 13., szombat
16:00 Budaörsi DSE – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Dunaújvárosi KSE – Debreceni EAC (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
18:00 Swietelsky-Békéscsaba – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
18:00 MAFC-BME – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga); Tv: hunvolley.tv
18:00 TFSE – Jászberény VT (női NB I)
18:30 MTK Budapest – Újpesti TE (női Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés)

Február 14., vasárnap
16:00 Dág KSE – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
17:00 MÁV Előre-Bericap – PTE-PEAC (női NB I)