Női Extraliga: visszavágott az UTE a Vasasnak

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. A Békéscsaba magabiztosan nyert a Szent Benedek ellen, az UTE azonban meglepő és viszonylag sima győzelmet aratott a Vasas otthonában. Az NB I rangadóján, fordulatos, drámai mérkőzésen a Gödöllő 0:2-ről fordított a TFSE ellen.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – UTE 0:3 (–18, –25, –21)
Folyondár utca. V: Horváth M., Adler.
VASAS: Zernovic 3, Giota 5, Gamma 12, Török K. 9, Strunjak 2, Fábián 2. Csere: Mihály (liberó), Kiss G. 1, Caliskan 3, Windisch 2, Takács D. 8, Tettamanti 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
UTE: Racskovszka 14, Bezsandolszka 9, Szabó L. 9, Kojdova 13, Carabali 9, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva 1 (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
Edzői nyilatkozat
Jakub Gluszak:
– Gratulálok az Újpestnek a győzelemhez.
Horváth András: – Nagyon örülünk annak, hogy az előző két vesztes mérkőzésünk után a mai nappal sikeresen tovább lépnünk. Az első két játszmát is viszonylag magabiztosan fejeztünk be, és a harmadiknál sem köszönt vissza, ami az előző hetekben kiütközött a játékunkban. Nincs sok időnk, hiszen február 13-án idegenben nagyon fontos Magyar Kupa mérkőzésünk lesz az MTK ellen. A mai mérkőzésből rengeteg energiát és erőt nyertünk, ennek ellenére természetesen a realitás talaján kell maradnunk. Haladunk tovább a saját utunkon, úgy ahogy azt eddig is tettük. Gratulálunk a lányoknak!

Swietelsky-Békéscsabai RSE – Szent Benedek RA 3:0 (14,13,19)
Békéscsaba. V: dr. Árpás K., Ujházi.
BRSE: Kosekova 1, Glemboczki 9, Vander Weide 16, Drpa 11, Grudina 7, Pekárik 4. Csere: Molcsányi, Rády (liberók) Cicic 3, Zhidkova 3, Konstantinou 4. Vezetőedző: Tóth Gábor.
SZBRA: White, Szevarika 4, Valdez 4 ,Vacsi 10, Araczki 4, Baker 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), N. Szkorics, Dimitrics 2, Bleicher N. 5. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
Edzői értékelés
Tóth Gábor:
– Az előzetes elképzeléseinknek megfelelően alakult a találkozó, ami lehetőséget biztosított számunkra, hogy kipróbáljunk új felállásokat. Ezek nagy része működött is, de természetesen van még min finomítani. Látszik, hogy az új igazolásokkal sokkal színesebb a taktikai repertoárunk és ez biztató a jövőre nézve.
Andrea Milodanovics: – Az első két szettben, mintha nem is léteztünk volna. Nagyon nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, főleg nem úgy, hogy kezdő csapatból a két meghatározó játékosomat le kellett cserélni, mert ez nap az ő napjuk volt. A harmadik játszmán már látszódott a javulás. Aminek tudok örülni az az, hogy fiatal játékosaink jól tudtak teljesíteni, ez nagyon pozitív. A kezdő hatosnak sokkal többet kell nyújtania a jövőben.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – TFSE 3:2 (–22, –23, 17, 17, 12)
Megyeri út. V: Szél, Sík.
GÖDÖLLŐ: Ratkai 16, Ince 9, Tóth-Bagi 2, Kökény P. 22, Kovács E. 3, Misonova 16. Cserék: Faragó A. (liberó), Bajnóczi 7, Sorompó 1, Hajós, Saáry. Vezetőedző: Szalay Attila.
TFSE: Nagy V. 12, Kökény N., Radomszki 18, Budaházy 11, Spaethling 5, Benedek 10. Csere: Boller (liberó), Villányi 2, Jancsó 3, Kriegel, Czakó. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Szalay Attila:
– A mérkőzés elején nem működött néhány játékelemünk, amikor ezek feljavultak mindjárt eredményesebbek is lettünk. Az ötödik szettben helyén volt a lányok szíve. Lélektanilag nagyon fontos volt nekünk ez a győzelem. Gratulálok a lányoknak!
Csépke Gábor: – Csalódott vagyok. Az első két szettben nagyon jól haladtunk, a harmadik elején bekerültünk egy gödörbe, amiből nem tudtunk kimászni teljesen. Sajnos pénteken az egyik kulcsjátékosunk lesérült, ezt láthatóan megéreztük. Folytatjuk természetesen a munkát. Gratulálok a Gödöllőnek!

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 LV Sport Pénzügyőr – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga)
17:00 MÁV Előre Bericap – Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – DVTK (női Extraliga)