Női Extraliga: újra legyőzte a Kaposvár a Vasast

A Magyar Kupa mérkőzés után a bajnokságban is – ráadásul ezúttal idegenben – legyőzte a Vasast az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női Extraliga 12. fordulójában, míg a FATUM-Nyíregyháza az UTE ellen folytatta menetelését. A női NB I rangadóját a MÁV Előre nyerte a Gödöllő ellen, s a fehérváriak visszavették az első helyet a tabellán.

 

Női Extraliga:
Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (-17, –24, -22, -17)
Folyondár utca. V: Bátkai-Katona, Vári.
VASAS: Zernovic 11, Giota 6, Gamma 19, Török 19, Strunjak 2, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Caliskan 9, Tettamanti 2, Windisch, Kiss G. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
DIAMANT: Bodovics 4, Helics 21, Kliszura 10, Kharchenko 14, Király-Tálas 7, Szűcs K. 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump, Matics, Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Edzői értékelés
Jakub Głuszak: – Tanulságos mérkőzés volt, a fontos helyzetekben sokat hibáztunk, de bízom benne, hogy a folytatásban pontosabban és eredményesebben játszunk majd.
Szasa Nedeljkovics: – Hasonló meccs volt mint a keddi Magyar Kupa-találkozó. Magabiztosak voltunk az első játszmában, majd vezettünk a másodikban is, de tudtuk, hogy bármikor visszajöhet a mérkőzésbe a Vasas. Kevésen múlt a második szett. Szerencsére a harmadik játszma végén sikerült visszafordítani a javunkra az eredményt. A folytatásban újra magabiztosak voltunk. Örülök a győzelemnek.

 

UTE – FATUM Nyíregyháza 0:3 (–19, –26, –15)
Szilágyi u. V: Varjasi, Sík P.
UTE: Racskovszka 11, Bezsandolszka 8, Petőváry 7, Kojdova 8, Carabali 7, Boros. Csere: Karabaseva (liberó), Pécsi, Manninger 1, Szabó L. 1. Vezetőedző: Horváth András.
FATUM: Pintér 10, Najdic 1, Radosová 15, Ortiz 12, Lacombe 10, Vasileva 13. Csere: Tóth D., Tóth F. (liberók), Inneh 1, Fuchs, Klaric, Del Carmen. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Egy hosszú perióduson vagyunk túl… Három hét alatt ez volt a hatodik kemény mérkőzésünk zsinórban. Azt gondolom, hogy a Diósgyőr elleni mérkőzésből sikerült továbblépnünk és sok esetben megvalósítanunk azt, amit terveztünk. Mindenki kivette a részét ebből a meccsből is és ránk jellemző módon még azok is, akik ma nem tudtak pályára lépni de a felkészülés minden pillanatát segítették. Dolgoznunk kell tovább, hiszen jövő hétvégén a Vasas ellen játszunk illetve nemsokára itt van a Kupa negyeddöntő is.
Németh Szabolcs: – Azt történt amire számítottunk. Egy küzdelmes és nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahol a csapat már nem volt olyan friss mint a pénteki meccsen. 48 órán belül ez volt a második mérkőzésünk így természetes, hogy a papíron nehezebb ellenfél ellen több hiba csúszott játékunkba. Az utolsó szettet kivéve végig szoros volt a mérkőzés, de végül sima győzelmet arattunk. Meg kell, hogy dicsérjem játékosaim, hiszen csúsztak, másztak és küzdöttek a végletekig így hoztuk a kötelező győzelmet. Hasonlóan küzdelmes mérkőzések várnak ránk a hamarosan kezdődő rájátszásban is. Gratulálok a csapatomnak.

 

Női NB I:
MÁV ELŐRE – GÖDÖLLŐI RC 3:0 (20, 16, 6)
Gárdony. V: Sántosi, Ujházi.
MÁV ELŐRE: Sebestyén, Haase, Ancsin, Durdanovics, Hackl, Kiss A. Csere: Deli-Germann (liberó), Sólyom, Hizsnyai-Zolnai. Vezetőedző: Farkas Mihály.
GÖDÖLLŐ: Misonova, Ratkai, Ince, Tóth-Bagi, Kökény P., Kovács E. Cserék: Maurer, Faragó A. (liberó), Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.
Edzői értékelés
Farkas Mihály:
– Januárban végre tudtunk normálisan edzeni. Ebben az időszakban nagy munka volt a tréningeken, mint ahogy a mai mérkőzésben is. Ez a 3:0 könnyűnek tűnhet, de a lányok sokat dolgoztak érte a pályán.
Szalay Attila: – Nagyon érződött a csapatunkon, hogy több mint két hónapja nem játszott tétmérkőzést. Az összecsapások egy-két nappal a kiírt időpontok előtt lettek eltörölve és ez eléggé megviselte a motivációnkat. Mindezek ellenére az elmúlt időszak edzésein és edzőmérkőzésein mutatott teljesítményünk nem erre a játékra engedett következtetni. A kezdeti önbizalmunk fokozatosan eltűnt és bedarált minket a remekül játszó ellenfél. Gratulálok a Székesfehérvárnak a megérdemelt győzelemhez!