Férfi Extraliga: kétszettes hátrányból verte a MAFC a Vegyészt

A férfi Extraliga szombati mérkőzésein a Kaposvár Dunaújvárosban győzött, míg a MAFC 0:2-ről fordított a Vegyész ellen. Az NB I-ben az újonc KISTEXT Szegeden nyert négy játszmában.

 

Férfi Extraliga:
Dunaújváros – Fino Kaposvár 1:3 (–18, –17, 23, –22)
Dunaújváros. V: Vári, Varjasi.
DKSE: Hatvany, Garrett, Ambrus, Boa, Mészáros D., Tomanóczy B. Csere: Laczi (liberó), Duman, Bohnicsek, Majoros. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
FINO: Ouyachi, Keen, Bögöly, Makarov, Melnyikov, Horváth K. Csere: Bozóki Bence (liberó), Kiss M., Kalmár, Veleckij. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Edzői értékelés
Tomanóczy Tibor: – A meccs elején sajnos megint elkövettük azt a hibát, hogy nem a megfelelő sebességgel kezdtünk. Ennek az okát tudjuk, melyet megpróbálunk minél gyorsabban megoldani. Legközelebb meg kell szereznünk a három pontot, hiszen be szeretnénk kerülni az első négy közé, melyre még mindig van esélyünk. Ahhoz azonban extrákat kell hoznunk. A csapat nagyot küzdött, tudtunk ritmust váltani. Egy fontos dolgon változtatnunk kell, mégpedig azon, hogy az alapjátékunkat stabilizáljuk. Az első két szettben sok buta hibát követtünk el, melyeket a folytatásban nem szabad elkövetnünk. Két fiatal liberónkat, Laczi Dominikot és Sümegi Kristófot ki kell emelnem, akik a sérült Gebhardt Áront pótolták a mai napon.

 

MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika 3:2 (–25, –22, 23, 23, 10)
Folyondár utca. V: Kiss Z., Szabó Zs.
MAFC: Szabó Balázs 1, Csoma 30, Georgiev 17, Eke 14, Dimitrov 3, Vaszilev 13. Csere: Bene (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter.
VRCK: Ciupa 17, Juhász 15, Árva 28, Mineiro 19, Mihalj 4, Páez 2. Csere: Dudás (liberó), Péter M. 4, Csizmadia 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Edzői értékelés
Nagy Péter:
– Az elejétől fogva úgy éreztem, hogy a Kazincbarcikában nem volt meg az a lendület és agresszív játék, mint az előző mérkőzéseken láthattunk tőlük, de ettől függetlenül ez nem sikerült a csapatnak kihasználnia, mivel a kétes szituációkban többet rontottunk. A harmadik szettől kezdve erőt vett magán a csapat és büszke vagyok rájuk, hogy egy ilyen nehéz helyzetből sikerült fordítaniuk.
Toronyai Miklós: – Sajnos a negyedik szettben le kellett cserélnem Ivan Mihaljt, aki nem érezte jól magát, és ez érthetetlen módon látszólag megzavart minket egy kicsit, annak ellenére, hogy Péter Márton jól szállt be. Az első és a második játszmában is csak a végén vezettünk, de a negyedikben hiába mentünk négy ponttal, mégsem tudtuk lezárni a mérkőzést.

 

Férfi NB I:
Vidux-Szeged – KISTEXT 1:3 (–19, –21, 22, –19)
Szeged. V: Vigh, Szél.
SZEGED:
Fülöp 4, Sarnyai 7, Kiss G. 6, Farkas Baráti 14, Demcsák 7, Honti 2. Csere: Borsi (liberó), Bodnár 1, Péter. Vezetőedző: Nusser Elemér.
KISTEXT: Gacs 2, Török Sz. 5, Szalai 8, Bokor 3, Gönczi 10, Chamone 8. Csere: Lassu, Farkas (liberók), Török R. 2, Hajós 9, Flachner K. 7, Ghazal 16. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Nusser Elemér:
– Lehetőséget kaptunk azzal, hogy ellenfelünk mindig cserélgette kulcsembereit, de ezzel élni is kellett, és mi megtettük. Három kezdőjátékosunk nélkül nem számítottam ilyen jó játékra, engem is megleptek a srácok. Dicséretes ez a teljesítmény!
Weczera Csaba: – Örülök hogy lehetőséget tudtam adni azoknak a játékosoknak akik eddig kevesebb szerephez jutottak. A fiúk éltek a lehetőséggel és megfelelő játékkal megnyerték a mérkőzést.