Női Extraliga: az MTK állította meg a DVTK-t

A női Extraliga szombati mérkőzésén az MTK háromszettes győzelmet aratott a sereghajtó, de a legutóbbi két mérkőzését megnyerő DVTK ellen. A női NB I-ben a TFSE ötszettes mérkőzésen győzte le a Budaörsöt, s ezzel át is vette a vezetést a tabellán.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest – DVTK 3:0 (12, 18, 20)
Budaörs. V: Soltész, Sík.
MTK: Kilyénfalvi 6, Durst 1, Szerencsés-Miklai 9, Papp O. 14, Vezsenyi 19, Császár 7. Csere: Szalai, Sátorhelyi (liberók), Godó 2, Borsos. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DVTK: Kountoura 2, Mojca 16, Kiss E. 2, Beddingfield 6, Horton 5, Szajkó 1. Csere: Dömsödi, Kundrák (liberók), Egri, Kovács E., Mészáros Zs. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
Edzői értékelés
Leiszt Máté:
– Büszke vagyok a lányokra, végre elhitték, hogy képesek akár a csillagokat is lehozni az égről. Szívüket, lelküket beletették, mégis nagyon fegyelmezetten játszottak, megérdemeltük a három pontot. Kiemelendő, hogy ehhez a sikerhez az egész csapat hozzátette a magáét, nem csak azok, akik ma pályára léptek, de a többiek is, akik napról-napra kőkeményen dolgoznak az edzéseken.
Toma Sándor:
– Gratulálok az MTK csapatának a győzelemhez. A taktikájukat fegyelmezetten betartva hozni tudták ezt a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két találkozónkon extra teljesítményt nyújtottunk, és egy kicsit elfáradtunk. Ma nem nekünk pattant a labda.

 

Női NB I:
TFSE – Budaörs 3:2 (21, –15, 21, –23, 11)
Győri út. V: Gyulai, Bibók.
TFSE:Kökény N., Radomszki 13, Török P. 9, Poór 14, Benedek 10, Nagy V. 10. Csere:Boller, Gyűrűs (liberók), Kriegel 5, Jancsó 5, Villányi 2, Spaethling 1. Edző: Csépke Gábor.
BDSE:Martinez 7, Sziládi 28, Szabó L. 11, Merza 3, Horváth P. 20, Orosz 2. Csere: Berkó V. (liberó), Pisák F., Pisák L. Vezetőedző: Fésüs Irén.
Edzői értékelés

Csépke Gábor: – Küzdelemből, akaratból ma csillagos ötösre vizsgáztunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy így tudnak hajtani. Gratulálok a Budaörsnek, nagyon jól játszottak. A második szettben egy hibás felállás megzavart minket, ebből is tanulnunk kell. Nagyon örülök, hogy a heti edzésmunkát viszontláttam a mérkőzésen. Jövő héten folytatjuk!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
17:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 MÁV Előre Bericap – Gödöllő (női NB I)
18:00 UTE – FATUM Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv