Női Extraliga: ezúttal az UTE-t múlta felül a DVTK

Négy nappal azt követően, hogy a DVTK megszerezte első győzelmét a bajnokság alapszakaszában a Szent Benedek ellen, az UTE ellen is sikerült nyerniük a döntő játszmában.

 

Női Extraliga:
DVTK – UTE 3:2 (–18, 24, –23, 21, 12)
Miskolc. V: Vári, Soltész.
DVTK: Horton 27, Szajkó 9, Kountoura 2, Mojca 25, Kiss E. 8, Egri 1. Csere: Dömsödi, Kundrák (liberók), Beddingfield 6, Kovács E. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
UTE: Racskovszka, Bezsandolszka, Manninger, Kojdova, Carabali, Boros. Csere: Karabaseva (liberó), Németh H., Villám Cs., Szabó L., Petőváry. Vezetőedző: Horváth András.
Edzői értékelés
Toma Sándor: – Nagyon örülök a győzelemnek, gratulálok a lányoknak. Döntőnek bizonyult, hogy a kiélezett lélektani pillanatokban nem adták fel, és hittek magukban. Egy jól játszó Újpestet sikerült végig nyomás alatt tartani, és ezúttal fejben mi bírtuk jobban a végjátékot.
Horváth András: – A mai mérkőzésen nagyon sok koncentrációs hibát vétettünk. Valószínűleg a fáradtságnak köszönhetően vesztettünk időnként a figyelmünkből (átjövő labda esett le köztünk…). Nem sikerült úgy védekeznünk, ahogy terveztük és az új játékosokkal megerősődött DVTK ezt képes volt kihasználni. Ez az ötödik meccsünk zsinórban, ezért is próbáltuk fiatal játékosainkkal frissíteni a csapatot, akik helyenként szép megoldásokat csináltak és éltek a lehetőséggel, de ez az Extraliga, ahol komoly ritmusváltásra van szükség ha győzni akarunk. Nincs mese, mennünk kell tovább, hiszen három nap múlva újabb összecsapás vár ránk a Fatum Nyíregyházával. Köszönjük a szurkolóknak a sok bíztatást, rendkívül sokat segít a csapatnak ebben a zsúfolt és kihívásokkal teli időszakban.

(Fotó: Tóth László)

 

HETI PROGRAM:
Január 29., péntek
17:00 Szent Benedek RA – FATUM Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv

Január 30., szombat
17:00 MTK Budapest – DVTK (női Extraliga)
17:00 Dunaújváros – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 TFSE – Budaörs (női NB I)
18:00 Vidux-Szeged – KISTEXT (férfi NB I)

Január 31., vasárnap
17:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 MÁV Előre Bericap – Gödöllő (női NB I)
18:00 UTE – FATUM Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv