Kaposváron kapott ki a címvédő Vasas a Magyar Kupában

Két mérkőzést játszottak le kedden a női Magyar Kupában. A négy közé jutásért, az első mérkőzésen a kaposváriak hazai pályán 3:1-re legyőzték a címvédő Vasast, míg a nyolcaddöntőben a Szent Benedek nyert 3:0-ra a Budaörs ellen.

Női Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3:1 (23, –22, 12, 20)
Kaposvár. V: Mezőffy, Halász E.
DIAMANT: Bodovics 2, Helics 19, Kliszura 15, Kharchenko 17, Király-Tálas 4, Szűcs K. 10. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kump 2, Matics 7, Szedmák. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovic 11, Giota 4, Gamma 16, Török 17, Strunjak 5, Fábián 4. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. 1, Windisch 1, Takács D. 1, Caliskan. Vezetőedző: Jakub Głuszak.

A Vasas Óbuda együttesét fogadta az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A két együttes az Extraliga alapszakaszában egyszer már összecsapott a somogyi megyeszékhelyen, akkor a vendégek örülhettek. A hazaiaknál bemutatkozhatott az ukrán-azerbajdzsáni center Olena Kharchenko, aki a szerb Dubravka Djurics helyére érkezett. A piros-kékek játékoskeretében is történt változás: Jennifer Nogueras elköszönt, s az angyalföldiek a 24 esztendős török feladót, Sila Caliskant igazolták le pótlására, valamint szerződtettek még egy görög centert is, Aikaterina Giotát.

A házigazda kaposváriak hamar hatpontos előnyre tettek szert, a vendégek azonban Jakub Gluszak időkérése után rendezték soraikat és két egységre felzárkóztak. Óriási, rangadóhoz méltó küzdelem zajlott a pályán, minden egyes labdáért kőkeményen meg kellett dolgozni a feleknek. Szűcs Kinga pimasz ejtésekkel és óriási bombákkal segítette csapatát és a friss igazolás Olena Kharchenko is kitett magáért. A hajrához is kart karba öltve érkezett a két rivális, ám a végét a Diamant bírta jobban, így megnyerte az első szettet.

A második játszma elején beragadtak a kaposváriak, s ezt az angyalföldiek könyörtelenül kihasználták. Minden hibát azonnal pontra váltottak, s elléptek riválisuktól. Szűcs és Klisura ütéseivel, valamint Kump jó szerváival lopóztak közelebb a somogyiak, de hiába, amikor elérhető közelségbe került az egyenlítés, a Vasas mindig tudott váltani, így behúzta az etapot.

A folytatás aztán már úgy alakult, ahogy azt a hazaiak eltervezték, sorra vezette az MCM az eredményes és sokszor látványos támadásait és védekezésben is ellenfele fölé nőtt. Kharchenko toronyként magasodott a háló fölé és a csapatkapitány Király-Tálas is kiosztott egy méretes blokkot. Matics is feliratkozott a pontszerzők közé, mely után már 12 volt közte, a felvonás végére pedig Helics tett pontot.

A negyedik, s mint utóbb kiderült utolsó játékrész a kaposváriakról, pontosabban a védekezésükről szólt. Az angyalföldiek nem nagyon tudtak mit kezdeni a kiváló somogyi blokkokkal, így egyre nagyobb hátrányba kerültek. Kumpék pedig egyre magabiztosabbak lettek támadásban is és meggyőző játékkal zsebeltek be újabb részsikerüket, s ezzel együtt győzelmet is. Ráadásul úgy tűnik, hogy Kaposváron kitűnő húzásnak bizonyult Olena Kharchenko leigazolása, hiszen a kiváló center tizenhét pontot szerzett, úgy hogy nyolcat blokkból szorgoskodott össze. A párharc visszavágóját február 9-én kedden 18 órakor rendezik a Vasas otthonában.

 

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Budaörs – Szent Benedek RA 0:3 (–20, –11, –14)
Budaörs. V: Horváth M., Szarka.

 

A női negyeddöntő párosítása ágrajz szerint:
MTK – UTE (nincs időpont)
Szent Benedek/Budaörs 3:0 (február 9.) – Fatum Nyíregyháza

Swietelsky-BRSE – Diósgyőri VTK
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 3:1 (február 9.)

 

HETI PROGRAM:
Január 27., szerda
18:00 Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa elődöntő); Tv: Hunvolley.tv
19:00 DVTK – UTE (női Extraliga)
19:30 MAFC-BME – Kecskemét (férfi Magyar Kupa elődöntő); Tv: Hunvolley.tv

Január 29., péntek
17:00 Szent Benedek RA – FATUM Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv

Január 30., szombat
17:00 MTK Budapest – DVTK (női Extraliga)
17:00 Dunaújváros – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
18:00 TFSE – Budaörs (női NB I)
18:00 Vidux-Szeged – KISTEXT (férfi NB I)

Január 31., vasárnap
17:00 Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv
17:00 MÁV Előre Bericap – Gödöllő (női NB I)
18:00 UTE – FATUM Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Hunvolley.tv