Szetthátrányból fordított a Fino a Vegyész ellen

A férfi Extraliga vasárnapi rangadóján a Fino Kaposvár 0:1-ről fordítva győzte le a Vegyész RC Kazincbarcikát.

 

Férfi Extraliga:
FINO KAPOSVÁR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 3:1 (–19, 21, 24, 17)
Kaposvár Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Bátkai-Katona, Halász T.
KAPOSVÁR: Keen 5, Bögöly 13, Makarov 3, Melnyikov 14, Horváth K. 19, Veleckij 2. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M., Ouyachi 14, Iván G., Kalmár 1. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
KAZINCBARCIKA: Páez 1, Ciupa 17, Juhász P. 11, Árva 17, Mineiro 11, Mihalj 6. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 2, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ebben az évadban először találkozott egymással a két együttes, és a korábbi 18-szoros bajnok Kaposvár, valamint az 5-szörös aranyérmes Kazincbarcika találkozója a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül rangadónak számított. A házigazda kezdett frissebben, aztán kézbe vette az irányítást a Vegyész, és magabiztosan húzta be a nyitó szettet. A térfélcsere után is kiválóan játszott a vendégek lengyel légiósa, Ciupa, és 0:4-nél már időt is kért Wolochin edző. A fejmosás és a hórihorgas marokkói center, Ouyachi beállása meg is hozta a fordulatot, beindult a somogyi pontgyártás, és néhány perc elteltével már 13:8 állt a táblán. A Fino ezek után már uralta a küzdelmet, riválisa csak közelíteni tudott hozzá (21:19-nél volt a legbiztatóbb a helyzete), fordítania azonban már nem sikerült.

A harmadik játékrész elején a Vegyész került lépéselőnybe, a saját nevelésű Bögöly és az orosz Melnyikov azonban ezúttal is biztos pont volt a kaposvári együttesben, és 9:9 után már a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban szoros, izgalmas csata bontakozott ki a pályán; a Fino nem érezhette magát biztonságban, mert a borsodiak rendre össze tudták hozni az egyenlítést. 23:23 után Ciupa szerzett fontos pontot, ezután azonban háromszor is villant a Fino, és Bögöly ütésével megszületett a fontos szakasz-siker.

Ahogy arra számítani lehetett, megfogta a barcikaiakat az elvesztett játszma, és a csapat a negyedik játszma első perceiben olyan hátrányt szedett össze (9:3), amelyet nem lehetett ledolgozni a nagy kedvvel röplabdázó Fino otthonában. A Vegyész játékosai hitehagyottnak tűntek, Horváth Kristóf foghatatlan szervája mérkőzéslabdához juttatta övéit, Bögöly pedig pontot tett a 104 perces ütközet végére.

Edzői értékelés
Ruben Wolochin: – Minden győzelem fontos számunkra, így természetesen ez is. Fegyelmezett játékkal nyertünk, gratulálok a csapatomnak.
Toronyai Miklós: – Jól kezdtük a mérkőzést, a folytatásban aztán érthetetlen hibákat vétettünk. Ez pedig nem fért bele a Kaposvár ellen.