0:2-ről fordított a Vasas, már a DVTK sem nyeretlen

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női Extraligában. A címvédő Vasas Óbuda ellen az UTE 2:0-ra is vezetett, a negyedik szettben pedig 24:19-nél öt mérkőzéslabdája is volt a liláknak, mégis a piros-kékek nyertek. Az eddig nyeretlen DVTK a Szent Benedeket fogadta, s a két új légióssal felálló miskolciak első győzelmüket szerezték meg az idényben.

 

Női Extraliga:
UTE – Vasas Óbuda 2:3 (15, 22, –13, –24, –13)
Szilágyi u. V: Szarka, Szabó P.
UTE: Racskovszka 11, Bezsandolszka 9, Petőváry 8, Kojdova 19, Carabali 18, Bagyinka 4. Csere: Karabaseva (liberó), Boros, Manninger, Szabó L. Vezetőedző: Horváth András.
VASAS: Zernovic 9, Giota 5, Windisch 1, Takács D. 18, Strunjak 6, Caliskan 4. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Fábián 1, Popovic-Gamma 18, Kiss G., Török 6. Vezetőedző: Jakub Głuszak.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Az első két játszmával elégedettnek kell lennünk, és az is jó dolog, hogy szereztünk egy pontot a Vasas ellen, más kérdés, hogy ez akár három is lehetett volna. Meg kell tanulnunk befejezni az ilyen játszmákat is, voltak rossz döntéseink – nekem is -, és az ellenfél hosszaú cserepadja is döntő tényező volt. Voltak hosszantartó, jó koncentrációval telt időszakaink, rutinban kell még fejlődnünk, illetve nem szabad, hogy a nyitásaink felpuhuljanak.
Jakub Głuszak: – Az első két játszma után elkezdtük kontrollálni az érzelmeinket és elkezdtük betartani a megbeszélt taktikát, előtte túl stresszesen röplabdáztunk. Nyertünk, amihez gratulálok a lányoknak, de azt gondolom ez a mérkőzés mindenki számára jó lecke volt, hogy egyetlen ellenfelet sem szabad félvállról venni a bajnokságban. Fontos kupameccs vár ránk, nem kérdés, hogy ott sokkal jobban kell teljesítenünk. A mai nap másik pozitívuma, hogy mindenki lehetőséghez jutott.

 

DVTK – Szent Benedek 3:1 (18, –28, 22, 22)
Miskolc. V: Csizmarik, Jámbor.
DVTK: Horton 22, Szajkó 7, Kountoura 5, Mojca 30, Kiss E. 7, Egri 2. Csere: Dömsödi (liberó), Beddingfield 5, Sitku 1. Szakmai igazgató: Toma Sándor.
Balatonfüred: Vacsi 9, Herbin-Baker 4, Valdez 12, Zen 1, White 16, N. Szkorics 17. Csere: Fáth (liberó), Szerényi 4, Vukoja 2. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
Edzői értékelés
Toma Sándor:
– Azzal, hogy két új játékosunk csatlakozott hozzánk, alaposan meg tudtuk lepni a Balatonfüredet. Nagyon látványos és kemény mérkőzést játszottunk, amelyen rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat az egyébként jól játszó ellenfelünkre. Azért dolgoztunk eddig is, hogy végre nyerjünk már meg egy meccset, és bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó.
Andrea Milodanovics: – A DVTK jól igazolt és az tény, egy erős befejező ember és stabil irányító állt a másik oldalon. Először is információ hiányban szenvedtünk és nem volt lehetőségünk felkészülni rájuk. Még van mit játszani és még találkozni fogunk, remélhetőleg akkor, amikor már nem leszünk sérültek és betegek. Dolgozunk tovább és próbálunk javítani a hibáinkon.

 

Női NB I:
PTE-PEAC – TFSE 0:3 (–9, –16, –22)
Pécs. V: Vári, Vigh.
PTE-PEAC: Újhelyi 1, Kalmár V. 4, Duduka 10, Tóth T. 1, Marton 1, Merkler 2. Csere: Székely (liberó), Petőfi, Pokó 1, Hoffmann 7, Sántosi-Tóth. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
TFSE: Kökény N. 8, Benedek 2, Czakó 8, Poór 13, Villányi 18, Budaházy 4. Csere: Boller (liberó), Jancsó 1, Nagy V. 3. Vezetőedző: Csépke Gábor.
Edzői értékelés
Horváth Alexandra:
– Egy hosszú hétvégen vagyunk túl, rengeteg tapasztalatot szereztünk. Látszódott a lányokon, hogy tegnap is bizonyítani kellett, így nagyon nehezen lendültek játékba. A második és harmadik szettben mutatott játékkal elégedett vagyok, hiszen betartottuk a taktikát. Ebben a két szettben már a nyitásaink is feljavultak és bátrabban támadtunk, melynek köszönhetően sikerült elbizonytalanítani a TF csapatát. Sajnálom, hogy a harmadik szettben nem sikerült nyernünk, de tanulunk belőle. Ha sikerül áttörnünk a gátjainkat, akkor utána már mi jövünk ki győztesen egy ilyen helyzetben. Gratulálok a TF csapatának!
Csépke Gábor: – Az első szettben nagyon stabilan játszottunk, bár voltak olyan hibáink, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Ennek ellenére sikerült nagy különbséggel nyerni ebben a játékrészben. A második szettben már nagyobb ellenállást tanúsított a Pécs, de még itt is sikerült magabiztosnak maradnunk. A harmadik játékrészre mi kerültünk hullámvölgybe, de végül sikerült győznünk a szettben és a mérkőzésen. Külön örülök, hogy olyan játékosoknak is adhattam lehetőséget, akiknek eddig nem tudtam.