Görög és szlovén játékossal erősített a DVTK

Két légióssal erősítette meg játékoskeretét a női Extraliga egyik újonca, a DVTK. Toma Sándor csapatához egy görög válogatott feladó és egy szlovén szélső ütő érkezett, s az eddigi két amerikaival – Jeanne Mae Hortonnal és Carly Ann Beddingfieldel – együtt már nekik négy külföldi játékosuk van.

 

A görög Eleni Kountoura neve ismerősen csenghet a magyar röplabdarajongók számára is, hiszen a 2016/2017-es idényben a Vasas Óbuda csapatával bajnoki és kupaezüstöt nyert. A komoly nemzetközi tapasztalatokkal és sikerekkel rendelkező játékos most örömmel tért vissza Magyarországra.
“Eleni Kountoura egy nagyon jól képzett játékos, leigazolása komoly előrelépést jelent számunkra – mondta Toma Sándor vezetőedző. – Kiválasztása során az elsődleges cél az volt, hogy az Extraligában szükséges nemzetközi tapasztalattal és rutinnal rendelkező irányító játékost igazoljunk, aki remekül lát a pályán. Fontos szempont volt még, hogy a kritikus helyzetekben az irányítása alatt lévő csapatot át tudja segíteni a holtponton. Feladóként és csapatkapitányként több együttesét is sikerre vezette. Játékstílusa alapján nagyon kommunikatív és határozott, ezzel nagyban segíti a csapat játékát.”

A szlovén Mojca Pene nyitásfogdó-szélső ütő posztra érkezett. Remek fizikai adottsággal és nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, kiválasztása során elsődleges cél az volt, hogy a csapat támadó játékát erősítse, mellette a védekezésben is hangsúlyos szerephez jut stabil blokkoló játékosként. Játékstílusa alapján erős, sportos karakter, szorgalmas és mentálisan mindig felkészült.
„Nagyon örülök, hogy Magyarországon játszhatok – mondta a klub honlapján. – A DVTK, mint új klub az életemben újabb kihívás jelent. Szeretnék nagyban hozzájárulni a csapat céljainak az eléréshez. Nagyon jól érzem magam a csapatban, azonnal elfogadtak, így alig várom, hogy elkezdődjenek a küzdelmek az Extraligában, és pályára léphessek.”

A két játékos az NB I-ben listavezető Gödöllő elleni edzőmérkőzéseken már pályára is lépett új csapatában, míg az Extraligában a szombati, Szent Benedek elleni hazai mérkőzésen debütálhatnak.
„2021 januárjában a két külföldi játékos igazolása nagyon komoly előrelépést jelent a csapatunk számára. Az eddig lejátszott mérkőzéseink alapján körvonalazódtak a hiányosságaink, és a vezetés támogatásával feladó és szélső ütő poszton megerősítsük a csapatot, hogy elérjük a kitűzött célt az Extraligában történő bentmaradást” – nyilatkozta dr. Szabó Éva sportigazgató.

„Persze sok munka kell még ahhoz, hogy az új játékosok összecsiszolódjanak a csapattal, de a bajnokság negyeddöntőjének végéig még lesz időnk. A mi szempontunkból pedig a lényegi kérdések az után fognak eldőlni. Úgy gondolom, hogy így van esélyünk kiharcolni a bentmaradást” – erősítette meg honlapunknak Toma Sándor.

(Fotók: Tóth László/dvtk.eu)