Január 16-tól folytatódnak az utánpótlás bajnokságok!

Tisztelt Tagszervezetek! A Magyar Röplabda Szövetség Elnöksége az alábbi határozatokat hozta meg:

 

  1. A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadja az MRSZ Szakmai Kollégium javaslatát és 2020/2021. évi Teremröplabda NBII-es és az U21-es bajnokságok versenykiírásait és a Tarifatáblázatot módosítja az előterjesztésnek megfelelően.

Ennek értelmében az NB II-es felnőtt bajnokság és az U21-es bajnokság teljes mértékben elkülönül egymástól az alapszakaszban. A rájátszásig minden NB II-es felnőtt csapat kétszer játszik egymással, az U21-es csapatok pedig egyszer. Az NB II rájátszása változatlanul folytatódik, ám az U21 tekintetében változtatást eszközöltünk, hogy igazságosabb végeredmény születhessen. A pótlásokra, illetve a már eredetileg kiírt mérkőzések befejezésére február 21-ig lesz lehetőség, majd az eredeti két tornás rájátszás bővülne 3 vagy 4 játéknapra, s így alakulna ki a 6 csapatos döntő mezőnye.

 

  1. A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége elfogadja az MRSZ Szakmai Kollégium javaslatát és 2020/2021. évi Teremröplabda utánpótlás bajnokságok (U21-U11) felfüggesztését 2021. január 16-ától megszünteti. A sportszervezeteknek ezt követően lehetőségük van az elmaradt mérkőzéseiket pótolni, illetve az MRSZ Ifjúsági és Utánpótlás, valamint Versenybizottsága által 2021. január 23-ig kidolgozandó lebonyolítási rend szerint 2021 februárjától a bajnokságokban újra részt venni. Az elnökség a fentiekkel összhangban, a bajnokságok újraindítása érdekében módosítja a versenynaptárt, valamint a jelentési és Halasztási protokoll részeként megfogalmazott SARS-COV2 tesztelési protokoll utánpótlás csapatokra vonatkozó követelményeit, s törli a SARS-CoV-2 Antigén gyorsteszt (“PCR gyorsteszt”) mérkőzés előtti tesztelési és beküldési kötelezettséget.

 

A határozat értelmében január 16-tól lehetőség van a bajnokságok folytatására, a megváltoztatott Tesztelési és halasztási protokoll betartása mellett. A döntés ellenére a Magyar Röplabda Szövetség kifejezetten kéri és ajánlja a sportszervezeteknek, hogy lehetőség szerint teszteljék és fokozottan figyeljék sportolóikat, s csak egészséges sportolókkal érkezzenek bajnoki mérkőzésekre, felmerülő gyanú esetén pedig izolálják és szűrjék a játékosokat!

Az Ifjúsági és Utánpótlás Bizottság kidolgozta a lebonyolításokkal kapcsolatos változtatásokat. A fő vezérelv az volt, hogy minden csapatnak legyen elegendő mérkőzése, illetve legyen lehetőség pótlásokra is, hogy reális végeredmények születhessenek.

Tekintve a körülményekre és a sok elmaradt mérkőzésre minden elv nem érvényesülhet egyformán. Az U15-ös és U17-es bajnokságok első-, és másodosztályaiban, valamint a harmadosztály felsőházaiban arra törekedtünk, hogy közel azonos mérkőzésszámmal rendelkezzenek a csapatok a pótlások után, hogy az osztályozókat jó eséllyel azok a csapatok játsszák, akiknek kell.

A korábban bevezetett enyhítéseket továbbra is fenntartjuk, így az U15-U17-U19-U21 bajnoki mérkőzésein nem előírás a minimum 8 játékos beírása a jegyzőkönyvbe. Fontos azonban, hogy a mérkőzéstől való távolmaradást (ki-nem-állást) továbbra sem szankcionáljuk a korábban kiadott szabályozás betartása esetén (előzetes bejelentés), de pótlásukra (különösen a már eleve pótmérkőzések esetében) a sűrű program miatt szinte egyáltalán nincs mód, így a távol maradó csapat 3:0 (75:0) arányban elveszíti a találkozót.

Kérjük a sportszervezeteket, hogy a szervezés elősegítése érdekében tartsák be a Versenybizottság által szabott, sok esetben rövid határidőket, és rugalmasan kezeljék az esetleges változásokat menet közben!

 

MRSZ Halasztási és jelentési protokoll Sars-Cov2 Tesztelési protokoll_20210109.docx

U21_2020_2021_Végleges_0615_mod0109

NB II_versenykiírás_2020-2021_mod0109