Az első kiemeltek nyerték a Beach Sport téli Opent

Szombaton a MESE Strandröplabda Centrumban rendezték meg az év első ranglistapontszerző versenyét, a Beach Sport téli Open 3. fordulóját. A férfiaknál Papp Mátyás és Soós Izsák, a nőknél pedig Győri Panna és Szabó Adrienn diadalmaskodott a B-kategóriás tornán.

 

A vírushelyzet miatt 16-16 páros indulhatott a versenyen, a hölgyeknél azonban végül nem indult el a négyszeres bajnok Szombathelyi Szandra, illetve új párja, az eddig három ob-fordulón is döntős Villám Lilla. Így is voltak nagyon erős párosok, a döntőbe az első téli Opent megnyerő tavalyi U18-as bajnok Gubik Hanna és az U16-os bajnok Kun Stefánia, illetve az első helyen kiemelt Győri Panna és Szabó Adrienn jutott be. Utóbbiak az első szettet viszonylag simán nyerték, a másodikban azonban mindkét párosnak volt labdája a játszmagyőzelemhez. Végül ezúttal is a rutin győzött és a 19:17-es siker a Penta KSE párosának aranyérmét jelentette. A bronzérmet két „túlélő show” főhős szerezte meg, hiszen Czene Adrienn a 2017-es Survivor egyik főszereplője, Szabó Dorka pedig a tavalyi Exatlon Hungary harmadik helyezettje volt, akik az éremért Kirsch Kittit és Örményi Pannát győzték le.

NŐK:
1. Győri Panna/Szabó Adrienn (Penta KSE)
2. Gubik Hanna/Kun Stefánia (Vasas)
3. Czene Adrienn (Penta KSE)/Szabó Dorottya (ÓSSC)
4. Kirsch Kitti/Örményi Panna (SRSE)

 

A férfiaknál a 2020-as országos bajnokság két ezüstérmese, Oláh Botond és Soós Izsák jutott be, ezúttal azonban külön utakon jártak, előbbi ugyanis Petik Csanáddal, utóbbi pedig Papp Mátyással az oldalán indult. A végletekig kiélezett találkozón az első szettet Soósék nyerték 15:13-ra, a másodikat Oláhék 15:12-re, s a döntő szettben is vezettek már 9:6-ra, amikor időt kértek a riválisok és végül innen is megfordították a szettet, amelyet végül 16:14-re nyertek meg, ezzel megszerezve az aranyat. A bronzmeccsen Apró Barnabás és Szalai Viktor, valamint Kun Benedek és Udvarhelyi Márton csapott össze egymással, s ez a párharc is a döntő szettben dőlt el előbbiek javára.

FÉRFIAK:
1. Papp Mátyás (Penta KSE)/Soós Izsák (SRSE)
2. Oláh Botond/Petik Csanád (SRSE)
3. APRÓ Barnabás/Szalai Viktor (SRSE)
4. Kun Benedek/Udvarhelyi Márton (SRSE)

A Beach Sport téli Open 4. fordulóját február 20-án, az 5. pedig március 13-án rendezik majd a tervek szerint, s utóbbi elvileg A-kategóriás torna lesz.