Szerződést bontott trinidadi légiósával a FATUM – Klaric érkezik

A FATUM Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott a Trinidad és Tobagoból érkezett játékosával, Channon Thompsonnal.

 

Nehéz és fájdalmas döntést hozott a FATUM Nyíregyháza röplabda csapat vezetése azután, hogy a hétfőn elvégzett MR vizsgálat kimutatta, elszakadt a keresztszalagja Channon Thompsonnak. A 26 éves, 185 cm magas játékos a két ünnep között edzés közben egy szerencsétlen mozdulat után sérült meg. Ekkor még saját lábán ment az öltözőbe majd az edzés végén otthonába, ám később fájdalmai lettek és nem tudott ráállni a sérült lábára.

Az előzetes megállapodás szerint januártól a szezon végéig (április 30-ig) kötelezte volna el magát csapatunkhoz a bombaerős négyesütő játékos. A szerződtetésének célja egyértelmű volt. A csapat további erősítése a kitűzött célok eléréséhez. Az új év első munkanapján elvégzett orvosi vizsgálat után a szakemberek kimondták azt, amit senki sem szeretett volna hallani: A játékos lábában elszakadt a keresztszalag. Ezt azt jelenti, hogy műteni kell, majd hosszú (3-6 hónap) rehabilitáció vár rá. Mivel a 2020/2021 -es Extraliga és MK kupa küzdelmeiben így egyáltalán nem számíthatnak rá, a felek háromoldalú megállapodásban (csapat – játékos – menedzser) közös megegyezéssel szerződést bontottak.

A jelenlegi COVID 19 helyzet miatt a Karibi ország január 31-ig teljesen le van zárva így nehézkes a játékos hazautazása. A klub menedzsmentje természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy addig is megfelelő körülmények között tölthesse “kényszerpihenőjét” Nyíregyházán.

Az új helyzet azonnali cselekvésre késztette a csapat vezetését. A sérült játékos pótlására a napokban hasonló kvalitású játékost sikerült találniuk, aki nem más, mint Karla Klarić a horvát válogatott négyesütője. Szerződtetésének részleteiről hamarosan bővebben is beszámolnak.