Eb-selejtezőre készülnek ifjúsági válogatottjaink

Gőzerővel folyik a felkészülés az áprilisi Európa-bajnoki selejtezőre készülő fiú U17-es és leány U16-os válogatottnál. Előbbiek Bodonyi Ákos irányításával Ukrajnában, utóbbiak Halász Márta vezetésével Szerbiában küzdenek majd a júliusi kontinensviadalon való részvételért.
A fiúk ezen a héten, Izsákon edzőtáboroznak, s tizenöt fővel tudták megkezdeni a felkészülésünket.
„Szerdán délután kezdtünk egy technikai jellegű edzésformával, ahol a stílus csiszolása a technikai mozgások szilárdítása mellett a ráhangolás volt a feladat – mondta el ezzel kapcsolatban Bodonyi Ákos szövetségi kapitány. – Csütörtökön reggel egy fizikai jellegű mozgássorral kezdtünk, ahol a mozgáskoordináció fejlesztése volt a fő feladat. A délelőtti tréningen két csoportban dolgoztunk. Egyik csoport a nyitásfogadás minőségének javításán dolgozott, a másik fele a feladók mozgását hivatott tökéletesíteni. Az esti programban a mezőnyvédekezés és a csapatépítés játszott szerepet. A csapatépítés során a résztaktikai elemek gyakorlására fektettünk figyelmet. Általános képességfejlesztéssel zártunk.”

A tábor jó hangulatban és fegyelmezetten zajlik, s a kapitány Garamvölgyi Mátyással és Kelemen Istvánnal, folyamatos konzultációkkal értékelik a gyermekek mozgását.
„Nagyon örülök, hogy Matyi bácsi segíti a keret munkáját. A továbbiakban legfontosabb célkitűzések a technikai fejlesztés mellett a csapatstruktúra kialakítása, a stabil alapjáték megteremtése lesz.”
A mieink Ukrajnában a házigazdák mellett Fehéroroszországgal meccselnek a továbbjutást jelentő csoportgyőzelemért.

A fiú U17-es válogatott keretének névsora:
Boa Szabolcs, Csordás Barnabás, Finster Ádám, Flachner Kornél, Iván Bence, Iván Gergő, Kara Zsombor, Laczi Dominik, Matyiák Árpád, Oláh J. Dominik, Sárközi Kálmán, Soyvural Kevin, Szabó Vilmos, Tajti Olivér, Tomanóczy Bálint.

A lányok Gárdonyban, a VVSI Sport Centrumban kezdték meg felkészülésünket az áprilisi, Szerbiában megrendezésre kerülő Eb-selejtezőre. A keretbe 16 lány kapott meghívást, akik vasárnapig dolgoznak együtt napi két edzéssel.
„Nagyon örülök, hogy nagyobb stáb is segíti a munkánkat – mesélte el Halász Márta szövetségi kapitány –, tegnap Darabos Balázs nézte meg a lányokat és vezényelte le az első edzést. Főleg a koordinációjukat, fizikai képességeiket térképezte fel. Velünk dolgozik Töviskés Ákos gyúró, valamint a pénteki napon csatlakozik Szabados István is stábhoz.”

Szombaton a női felnőtt válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, Alberto Salomoni is ellátogat hozzájuk, hogy mindkét edzésükön tevékenyen részt vegyen.
„Az edzőtábor fő témája a nyitásfogadás és a védekezési rendszerünk stabilizálása. Ebben fog segíteni Alberto szombaton a tanácsaival. A mostani és az áprilisi edzőtáborunk célja mindenképpen a júliusi Bulgáriában rendezendő Eb-re történő kvalifikáció.”

Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen a házigazda szerbek mellett a fehéroroszok és a montenegróiak lesznek a mieink ellenfelei. A csoportunk első helyezettje automatikusan kijut, valamint a négy csoport legjobb két második helyezett csapata is helyet fog kapni a döntőn.

A leány U16-os válogatott keretének névsora:
Bakai Kata, Boros Réka, Boskó Ágnes, Berkó Liliána, Kertész Petra, Kiss Anna, Molnár Tamara, Orosz Bianka, Rády Kis Dorottya, Stollár Szonja, Szabó Lili, Sziládi Viktória, Tatár Gréta, Török Boglárka, Vecsey Fanni, Veres Cintia