Vasárnap kezdődik a bajnoki döntő – nehéz dolga lesz a Kaposvárnak

Demeter György számára nem újdonság, hogy bajnoki döntőben vezeti csatába tanítványait. A 60 esztendős szakember két országban, négy csapattal nyert már aranyérmet, és az előttünk álló napokban, a Fino legénységével gyarapíthatja még tovább a fényes gyűjteményt. A kaposváriak vezetőedzője azonban azt mondja: a Pénzügyőr igen nehéz ellenfél lesz.
– A bajnoki elődöntőt sikerrel vettük a Szolnok ellen, és mivel három mérkőzés elég volt a továbbjutáshoz, nyugodtan készülhettünk a fináléra. Címvédőként nem lehet más a célunk, mint az elsőség megőrzése.
– Méghozzá a Pénzügyőr ellen – a fővárosiak nem mindennapi küzdelem végén jutottak el a döntőbe.
– Biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz a Pénzügyőr ellen a döntő mérkőzésein. Ragyogó sportemberek, tapasztalt röplabdázók alkotják az együttest, és nem könnyű felkészülni ellenük, mert több féle felállásban tudnak eredményesen játszani. Hazai pályán kezdünk, és közönségünk segítségével szeretnénk az első mérkőzésen előnyt szerezni, utána pedig még kétszer legyőzni ellenfelünket.
– Hogy készülnek a döntő összecsapásaira a csapat idősebb és fiatal játékosai?
– Ugyanúgy készülünk, mint a többi mérkőzésünkre, de tagadhatatlan, hogy mindenkiben benne van: ez lesz a bajnokság utolsó és egyben legfontosabb szakasza. A tapasztalt játékosaink már többször átélték egy-egy finálé izgalmait és fordulatait, és fiataljaink is pályára léptek éles mérkőzéseken. Bízom benne, hogy együtt sikeresek leszünk.
– Mindenki harcra kész?
– Csányi Tamás bajlódik kisebb hátsérüléssel, a többiek játékra jelentkeznek majd vasárnap délután.

A vasárnap 15 óra 15 perckor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.