Két tényező, ami a Pénzügyőr mellett szól

Vasárnap indul útjára a labda a férfi röplabda NB I. döntőjében. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban a címvédő Fino Kaposvár és a nagy meglepetésre a fináléig menetelő Pénzügyőr csap össze egymással. A negyeddöntő és az elődöntő nyolc összecsapása után maradt még erő a csapatban? – kérdeztük elsőként a Pénzügyőr SE vezetőedzőjétől, Weczera Csabától.
– Szerintem van még szufla a csapatban bőven, például azért, mert minket nem fárasztottak le az edzések… A hétfő esti kazincbarcikai találkozó után a fiúk pihenőt kaptak, pénteken mozogtunk egyet, vasárnap pedig irány Kaposvár. Teljes csapattal tudunk kiállni, az időpontok megfelelőek nekünk is, így abszolút pozitív hangulatban várjuk a finálét.
– Mi szólhat a Pénzügyőr mellett a döntőben?
– A rutin elsősorban. Igaz, a Kaposvárban is van egy-két tapasztalt játékos, de a mi keretünkben több található. A másik tényező pedig az, amivel eljutottunk idáig: egységes a csapatunk, szívvel-lélekkel küzdünk, bárhol, bárki ellen, bárhogy állunk fel. Egyébként minden más a Fino mellett szól…
– Az alapszakasz során kétszer találkozott egymással a Fino és a Pénzügyőr, és mindkét alkalommal a kaposváriak nyertek 3-2-re. lehet valamilyen következtetést levonni ebből?
– Túl sokat nem. Az első mérkőzésen, Kaposváron 2-1-re vezettünk, de előtte két nappal játszottunk a Barcikával, így szerintem nem mérvadó az az eredmény. De mindenképpen jó előjel, hogy helytálltunk a bajnok otthonában. Az alapszakasz hajrájában, a pesti találkozó igazból már tét nélküli volt, nekünk sem azon múlt a helyezésünk. Összességében a két öt szettes meccs alapján is bizakodóak lehetünk.
– Mekkora jelentősége lehet annak, hogy melyik csapat nyeri a döntő első mérkőzését?
– Más lesz a helyzet, mint az elődöntőben. A Kazincbarcika szerintem olyan erőt képvisel, mint a Kaposvár, de a Fino stabilabb csapat. A Vegyész nem tudott ugyanazon a szinten játszani minden meccsen, mi pedig éltünk a lehetőséggel. Ha a vasárnapi első találkozón meg tudnánk bontani ellenfelünk stabilitását, akkor komoly lélektani előnnyel tudnánk nekivágni a folytatásnak.

A vasárnap 15 óra 15 perckor kezdődő mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.