Női Extraliga: a lilák nyerték a fővárosi rangadót

A női Extraliga pénteki mérkőzésén az UTE háromszettes győzelmet aratott az MTK felett.

 

Női Extraliga:
UTE – MTK Budapest 3:0 (19, 21, 21)
Szilágyi út. V: Szarka, Szabó P.
UTE: Bezsandolszka 12, Petőváry 12, Kojdová 8, Carabali 15, Bagyinka 1, Racskovszka 10. Csere: Karabaseva (liberó). Vezetőedző: Horváth András.
MTK: Császár 8, Kilyénfalvi 10, Durst 1, Szerencsés-Miklai 2, Papp O. 6, Vezsenyi 9. Csere: Szalai (liberó), Lesi, Godó 8, Berkó L. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Horváth András:
– Nagyon örülünk, hogy az év utolsó mérkőzését, sikerült megnyernünk és itthon tartanunk a három pontot. Rendkívül fontos mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az elképzeléseink nagyrészét képesek voltunk megvalósítani, ami szükséges volt ahhoz, hogy visszatérjünk a saját utunkra. Természetesen nálunk is beköszönt most a téli szünet, lesz egy kis pihenő. A következő mérkőzésünk január 12-én lesz, ahol a Magyar Kupa 8 közé jutásáért fogunk harcolni, szóval gőzerővel készülünk majd az ünnepek előtt, a két ünnep között és utána is.
Leiszt Máté:
– Egész héten nagyon jól dolgozott a csapat, de amit begyakoroltunk, már nem tudtuk átültetni mérkőzésbe. Nagy hibákat vétettünk a koncentráció hiányából adódóan, ezen még sokat kell dolgoznunk. Nyilván ez fiatal csapat, sokan most tapasztalják meg először, hogy felelősség nyomja a vállukat. Ez persze nem mentség, hanem lehetőség, amivel nekik élni kell, és bizonyítani nap mint nap.

 

HETI PROGRAM:
December 19., szombat
15:00 Kistext – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
17:00 DEAC – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga)
19:00 Swietelsky-BRSE – Vasas Óbuda (női Extraliga); Tv: M4 Sport+

December 20., vasárnap
16:30 Szolnok – MÁV Előre-Bericap (férfi NB I)

December 21., hétfő
17:00 MTK Budapest – Szent Benedek RA (női Extraliga)
18:00 Kecskemét – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga)

December 22., kedd
18:00 Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda (női Extraliga)