Vecsey a legfiatalabb, Vaida homokon és teremben is extra

Hétfőn hoztuk nyilvánosságra, hogy kiket választott az MRSZ az idei év legjobb strandröplabdázóinak. Nagy meglepetés nem történt, hiszen a felnőtteknél az országos bajnoki címeket megszerző párosok kapták meg az elismerést. Vaida Beáta és Vecsey Fanni ráadásul úgy szerezte meg a bajnoki címet, hogy a két ob-fordulón és a döntőn lejátszott 15 mérkőzésükön mindössze egy szettet veszítettek, s az egész nyári idény során is mindössze két mérkőzésen akadtak legyőzőre.

 

„Nagy megtiszteltetés ez a díj a számomra, hiszen még csak most kezdték el a magyarosítási eljárásomat röplabdában – nyilatkozta honlapunknak Vaida Beáta, aki ebben az idényben még teremröplabdában is érdekelt, hiszen a DSZC-Eötvös DSE, Derecske színeiben az NB I-ben szerepel. – Sajnos a vírushelyzet miatt nem ideálisak az edzéslehetőségek az Eötvösnél, ezért egyeztetve a klub vezetésével november végén Gödöllőre költöztem, s a hét nagy részében már homokon készülök a következő idényre Vecsey Fannival. Csütörtökönként megyek vissza Derecskére, ahol két teremedzés mellett a meccseket is játsszuk, de egyáltalán nem okoz problémát a homokról a terembe való átállás” – mondta el ezzel kapcsolatban a 23 éves játékos, és az eredmények őt igazolják, hiszen a statisztikák alapján jelenleg kiemelkedően a liga legponterősebb és legjobban szerváló játékosa.

„Tavaly a legjobb utánpótlás strandröplabdázó lettem, akkor álmomban sem gondoltam volna, hogy idén a felnőttek között leszek győztes – nyilatkozta ezt Vecsey Fanni. A Gödöllői RC 17 éves versenyzője minden idők legfiatalabb magyar strandröplabda országos bajnoka lett az idén, és ő már két éve kizárólag homokon készül. – Szeptember közepétől edzőnk, Adrian Pricop irányításával megkezdtem az erőnléti tréningeket, október vége óta pedig már Beával edzünk homokon és készülünk a jövő évi megmérettetésekre. Remélem, hogy lesznek is, hiszen szeretnék elindulni a 2020-ról jövő szeptemberre halasztott U19-es világbajnokságon és a nyári U20-as Eb-n is, Beával pedig már a felnőtt World Tour-okon is kipróbálnánk magunkat, emellett pedig természetesen a bajnoki címünk megvédése az egyik fő feladat.”

 

Ami a legjobb utánpótláspárost illeti, a hölgyeknél itt sem lehetett vita, hiszen Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi megnyerte az U20-as és az U22-es országos bajnoki címet, bronzérmes lett a felnőttek között, de a legnagyobb dobásuk a szeptemberi brnói U20-as Európa-bajnokságon volt, ahol minden idők legjobb magyar Eb-helyezését elérve az 5. helyen végeztek, s ezzel kvalifikálták magukat a jövő évi U21-es világbajnokság főtáblájára is.

A testvérpár fiatalabb tagja, Zsófi – aki amúgy még jövőre is indulhatna az U18-as korosztályban – egyébként sorozatban másodszor érdemelte ki az elismerést, hiszen egy évvel ezelőtt éppen Vecsey Fannival kapták meg a legjobb női strandröplabda utánpótlás páros címet.