Női NB I: Indul a rájátszás – esélylatolgató, időpontok!

Békéscsabán kezdődik a negyeddöntők sora az élvonalbeli női bajnokságban. A címvédő Linamar-BRSE a Penta-Gödöllői RC ellen vív párharcot a négy közé jutásért, az első mérkőzést szerdán rendezik. A további párosítás: Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Jászberényi RK-MTK Budapest, valamint Fatum Nyíregyháza-Újpesti TE.
Linamar-BRSE – Penta-Gödöllői RC: válogatott feladók egymás ellen
A Gödöllő az esélytelenek nyugalmával és két rendkívül rutinos játékossal, a 65-szörös válogatott center Széles Petrával és az 53-szoros válogatott feladó Kötél Zsanettel a soraiban várhatja a címvédő elleni párharcot. Az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő esélyese egyértelműen az alapszakasz-győztes békéscsabai gárda, amely a bajnoki alapszakaszban hazai pályán 3:1-re, idegenben pedig 3:0-ra verte a Gödöllőt, s legutóbbi meccsét még a kétszeres CEV Kupa-győztes olasz Busto Arsizio ellen vívta… A feladók játéka miatt is érdekes lehet ez a párharc, hisz Kötél mellett a BRSE csapatát erősítő Tálas Zsuzsanna is a magyar válogatott erőssége. A Békécsaba 2015 májusa óta veretlen magyar csapattal szemben tétmérkőzésen, így a Gödöllőtől – amely zsinórban öt vereség után legutóbbi mérkőzését a Palota ellen megnyerte – extra teljesítmény kell, hogy egyáltalán szorossá tegye a párharcot.
A BRSE-Gödöllő negyeddöntő időpontjai:
2017.03.22. 18:00 LINAMAR-BRSE – Gödöllői RC
2017.03.26. 18:30 Gödöllői RC – LINAMAR-BRSE
2017.03.30. 18:00 LINAMAR-BRSE – Gödöllői RC (ha szükséges)

Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvár: divat lett a szoknya Somogyban is
Nem kérdés, hogy a tavalyi döntős Vasas az egyértelmű esélyese a párharcnak. Az alapszakasz második felében azonban javuló formát mutat a Kaposvár, amely többek között nyerni tudott az MTK és a Gödöllő vendégeként, valamint ötjátszmás csatára kényszerítette az UTE és – mostani ellenfelét – a Vasas csapatát is. Érdekesség, hogy a negyeddöntőtől kezdve – a Békéscsaba és a Nyíregyháza után – a somogyiak is sportszoknyában játszanak majd, ami manapság kezd egyre inkább divatba jönni. Visszatérve a párharcra: mindenképp a Vasas mellett szól, hogy az MTK-tól elszenvedett első fordulós vereség óta csak a BRSE tudta őket legyőzni és legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésüket megnyerték. A Kaposvár jó idegenbeli mérlegében bízhat, hisz 25 pontjából 16-et is vendégként szerzett az alapszakaszban.
A Vasas-Kaposvár negyeddöntő időpontjai:
2017.03.24. 19:00 Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem
2017.03.27. 18:00 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Vasas Óbuda
2017.03.30. 19:00 Vasas Óbuda – 1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem (ha szükséges)

Fatum Nyíregyháza-Újpesti TE: Most nem hibázná el a négy közé jutást a Fatum
Valics György, az UTE vezetőedzője azt nyilatkozta a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzése után, hogy végig pariban voltak a Nyíregyházával a 3:0-s idegenbeli vereség ellenére is. Ha a játszmákat nézzük valóban jól tartotta magát Szabolcsban az Újpest, az elsőben 22, a másodikban 19, a harmadikban 27 pontig jutott a március 9-ei meccsen. Más kérdés, hogy hazai pályán sem tudott nyerni a fővárosi együttes Horváth András tanítványai ellen: Budapesten 1:0-ról fordított és 3:1-re győzött a Nyíregyháza. Nem véletlen tehát, hogy a szabolcsiak a harmadik, az újpestiek pedig a hatodik helyen zárták az alapszakaszt. Az UTE két 3:0-s vereséggel (Nyíregyháza, Vasas), míg a Nyíregyháza két győzelemmel (UTE 3:0, MTK 3:2) fejezte be az első kör küzdelmeit. A Fatum nem, az UTE viszont bejutott tavaly a négy közé, most ennek a fordítottjára van nagyobb esély, ám az Újpestet egy percig sem szabad leírni ebben a párharcban.
A Nyíregyháza-Újpest negyeddöntő időpontjai:
2017.03.23. 17:30 Fatum-Nyíregyháza – UTE
2017.03.26. 17:00 UTE – Fatum-Nyíregyháza
2017.03.31. 17:30 Fatum-Nyíregyháza – UTE (ha szükséges)

Jászberényi RK-MTK Budapest: olasz-horvát csata a kispad mellett
Érdekes utat járt be a két csapat a bajnoki alapszakasz során. Az MTK egy óriási bravúrral – a Vasas elleni 3:0-s sikerrel – kezdte a szezont, ami meg is alapozta az első félévét az olasz Alberto Salomoni együttesének. A mögöttünk álló bő egy hónapban azonban becsúszott egy-két nem várt eredmény is, hazai pályán például a legutóbbi három mérkőzését elveszítette a csapat a Jászberény, a Kaposvár és a Nyíregyháza ellen. A Jászberény kétszer is legyőzte az MTK-t az alapszakaszban, érdekesség, hogy a Deme Gábort váltó horvát Branislav Franic épp a fővárosiak elleni 3:1-es hazai sikerrel mutatkozott be novemberben a jászságiak vezetőedzőjeként. Az MTK otthonában pedig 3:2-re nyertek a berényiek február 19-én, igaz, itt nagyon kevésen múlt a hazaiak sikere, 18:16-ra bukták el az ötödik játszmát. Egy biztos, a negyeddöntős párharcok közül a Jászberény-MTK-n várható a legkiélezettebb csata a négy közé jutásért, itt valóban a pillanatnyi forma dönt majd egyik vagy másik együttes javára.
A Jászberény-MTK negyeddöntő időpontjai:
2017.03.23. 18:30 Jászberényi RK – MTK-Budapest
2017.03.26. 17:00 MTK-Budapest – Jászberényi RK
2017.03.30. 18:30 Jászberényi RK – MTK-Budapest (ha szükséges)

A mérkőzésekről a Nemzeti Sportban, az NSO internetes oldalán, valamint honlapunkon is olvashatnak majd. Az eredmények mellett összeállításokat, pontszerzőket, edzői nyilatkozatokat is közlünk mindegyik találkozónál!

[Google_Maps_WD id=4 map=2]