A Gödöllő és a Kaposvár is a junior országos döntőben

A Gödöllő és a Kaposvár együttese jutott be a női Országos Junior Bajnokág hatos döntőjébe a somogyi megyeszékhelyen megrendezett elődöntőből. A férfi és női fináléra ugyancsak Kaposváron kerül majd sor május 26-28. között.
A négyes torna a házigazda Kaposvár és a címvédő MTK meccsével kezdődött. Úgy tűnt, hogy a tavaly még a Békéscsabával bronzérmes három játékossal megerősített hazaiak simán nyerik a meccset, de a harmadik szettben, 24:19-nél feltámadtak a kékek és nem csak hogy hárították mind az öt meccslabdát, de végül 33:31-re a szettet is megnyerték. Ezt követően a negyedik játszma nagy részében is ők vezettek, 20:20 után azonban már csak a hazaiak szereztek pontot.

A második találkozó hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a gödöllőiek simán vezettek 2:0-ra – igaz, a második szettben Radomszki Boglárka kilences nyitássorozatára volt szükség 9:15 után a fordításhoz –, a harmadikban viszont 23:23 után a berényiek szépítettek. A vége azonban megint sima gödöllői sikert hozott.

Utóbbiak maradtak is a pályán az MTK ellen, akik viszont az első játszmában megint bemutatták, hogy nem adják fel: ezúttal 20:24-ről nyertek játszmát, s ezt követően is megkeserítették a felnőtt válogatott Takács Dorotival és a tavalyi junior Eb-n szereplő Radomszkival felálló gödöllőiek dolgát. A vége azonban ennek a meccsnek is 3:1 lett, s mivel a házigazdák ugyanilyen arányban legyőzték a Jászberényt, ezzel el is dőlt a két továbbjutó hely sorsa: a házigazda és az alapszakaszban ötödik helyezett kaposváriak mellett a Penta Gödöllő jutott be hatos döntőbe.

Az alapszakaszt hetedik helyen záró Pest megyeiek idén is borították a papírformát, tavaly ezt a kecskemétiek bánták, miután az alapszakasz második helyéről voltak kénytelenek túlórázni a negyeddöntőt követően, most pedig a címvédő MTK-t szorították ki a döntőből. Igaz, a kék-fehérek mostani csapata már messze nem ugyanaz, mint amelyik tavaly volt, hiszen a klubtól azóta távozott Cicic Marija, Ludmán Réka és Török Kata, Kilyénfalvi Zsófia pedig megsérült, így csak Papp Orsi és Petőváry Panni maradt hírmondónak Leiszt Máté bajnokcsapatának kezdőjéből.

A fővárosiak végül a hetedik hellyel vigasztalódtak, miután a nap egyetlen nem 3:1-es meccsén, három játszmában legyőzték a Jászberényt. Az immár tét nélküli csoportdöntőt végül a gödöllőiek nyerték ugyancsak 3:1-re, de a csapatok szakvezetői a második szettet követően már többségében azokat a játékosokat szerepeltették, akik az előző két meccsen kevesebb, vagy egyáltalán nem jutottak lehetőséghez.

Az elődöntő eredményei:
MTK Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1:3 (-20, -18, 31, -20)
Penta Gödöllői RC – Jászberényi RK 3:1 (14, 17, -23, 20)
MTK Budapest – Penta Gödöllői RC 1:3 (25, -17, -20, -17)
1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Jászberényi RK 3:1 (26, -15, 10, 18)
Jászberényi RK – MTK Budapest 0:3 (-17, -19, -19)
Penta Gödöllői RC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (22, -22, 20, 8)

A torna végeredménye: 1. Penta Gödöllői RC 9 pont, 2. 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 6 pont, 3. MTK Budapest 3 pont, 4. Jászberényi RK 0 pont.

Az országos döntő mezőnye: Linamar-Békéscsabai RSE, Fatum-Nyíregyháza, Vasas Óbuda, UTE, Penta Gödöllői RC, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem.

A további helyezések:
7. MTK Budapest
8. Jászberényi RK
9. Budaörsi DSE
10. TFSE
11. Palota RSC