Challenge Kupa: Hazai pályán érhet el történelmi sikert az 1. MCM-Diamant Kaposvár

Kaposváron, az ismert buborék-rendszerben rendezik a Challenge Kupa nyolcaddöntőinek két párosítását, majd másnap a győztesek a negyeddöntőben csapnak össze. 

 

Nagy az izgalom Kaposváron, hiszen az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese Challenge Kupa nyolcaddöntőre készül a cseh TJ Ostrava csapata ellen, míg a másik mérkőzésen a szlovák VP UKF Nitra együttese a macedón OK Vardar Ženi 2019 Skopje csapata ellen lép pályára a Kaposvár Arénában.

A kaposvári együttes játék nélkül jutott a legjobb 16 közé, míg cseh ellenfelének a lett Rigas Volejbola Skoda csapatán át vezett az út. A másik ágon szereplő csapatok is játék nélkül jutottak el idáig. A tét mindenki számára óriási, hiszen az első meccs a kupában az utolsó is lehet.

A Kaposvár és az Ostrava csapata is harmadik helyen áll hazája pontvadászatában, a csehek már hat meccse veretlenek, de a Kaposvár is győzelmekkel hangolt a Challenge Kupára. A csapatból mindenki egészséges, nagyon várják az összecsapást, hisz ez történetük második olyan szezonja, amikor a nemzetközi porondon is szerepelnek.

A csapat liberója, Szpin Renáta úgy nyilatkozott: “Remekül sikerült a felkészülés, alig várjuk a szerdai találkozót! Felkészültünk taktikailag és mentálisan is! Óriási lehetőség előtt állunk, amit mindenképpen szeretnénk megragadni! A célunk a négy közé jutás, amiért mindent meg fogunk tenni!

Király-Tálas Zsuzsanna, a kaposváriak feladója hangsúlyozta, hogy felkészültek az előttük álló feladatokra: “Már két hete a szerdai mérkőzésre készülünk, hiszen tudjuk hogy a cseh Ostrava képviseli a legkomolyabb játékerőt az összes ellenfél közül. Várjuk, hogy végre külföldi csapatok ellen játszhassunk és megnézzük hol is tartunk ezen a téren. Felkészültünk és készen állunk ezt megmutatni” – nyilatkozta a kaposvári csapatkapitány.

A szerdai és a csütörtöki mérkőzést is élőben közvetíti a DigiSport, az 1. MCM-Diamant Kaposvár – TJ Ostrava találkozót szerdán 17 órától, a negyeddöntőt csütörtökön 16 órától követhetik a kedves nézők a sportcsatorna műsorán.