Elhalasztották az utánpótlás Eb-selejtezőket is

Az Európai Röplabda Konföderáció a felnőtt válogatott események mellett az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket is elhalasztotta.

 

A fiatalabb korosztály esetében (leány U16, fiú U17) a CEV úgy határozott, hogy az eredetileg januárra kiírt Eb-selejtező első körét, az úgynevezett MEVZA fordulót március 14-ig kell lejátszani. Ha ezt a dátumot nem sikerül tartani, akkor a második kört május 9-ig kell megrendezni, ahol a csoportok beosztásánál figyelembe veszik az európai ranglistát.

A lányoknál ez nem érdekes, mivel a szlovákokkal közösen rendezzük jövőre a kontinensviadalt. Abban az évben ünnepli fennállása 75. évfordulóját a Magyar Röplabda Szövetség, és e szép jubileum apropóján is pályázott a Szlovák Röplabda Szövetséggel közösen a 2021-es U16-os leány Európa-bajnokság megrendezésére, amelyet sikeresen el is nyert a két szövetség.

Az idősebbeknek nem lesz jövőre Európa-bajnokság, így nekik kicsit nyugodtabb évük lesz. A két ünnep közötti MEVZA-tornák elhalasztására kerültek, pótlásukról később döntenek.