Női Extraliga: vendégsikerek Balatonfüreden és Budaörsön

Két mérkőzést játszottak le csütörtökön a női Extraligában: a Vasas magabiztosan nyert a Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen, míg az MTK-nak egy szettet sikerült rabolnia a Kaposvártól.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Vasas Óbuda 0:3 (–19, –12, –14)
Balatonfüred. V: Vári, Árpás.
SZBRA: Vukoja, Valdez 4, Szerényi, White 11, Dimitrics 1, Vacsi 4. Csere: Baksa, M. Szkorics (liberók), Zen 3, N. Szkoric 2, Bleicher N., Herbin-Baker 1. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
VASAS: Gamma-Popovic 17, Kiss G. 10, Strunjak 7, Nogueras 1, Török 13, Ambrosio 5. Csere: Mihály (liberó), Fábián 1, Windisch 1, Stankovics. Vezetőedző: Jakub Gluszak.

Két, a közelmúltban koronavírus miatt szünetet tartó csapat (a fürediek október 10.-ét követően a múlt héten játszottak először, a Vasas november 11. után most tért vissza) összecsapását magabiztosan nyerték a fővárosiak a papírformának megfelelően. A hazaiak számára gyorsan eljön a visszavágás lehetősége, hiszen a két csapat pénteken is összecsap.

Edzői értékelés
Andrea Milodanovics:
– A lányok nagyon feszültek voltak és nem azt játszották, amit megbeszéltünk. Az igaz, hogy mi egy fiatal csapat vagyunk, de az nem jelenti azt, hogy be kell stresszelni egy ilyen ellenféltől, hanem oda kellett volna tenniük magukat. Ma este még ki kell elemezni a meccset, aztán holnap ennek a tanulságaival, újult erővel kell kimennünk a pályára.
Jakub Gluszak (Vasas):
– Hosszú szünet után végre ismét meccset játszhattunk, és bár a találkozó előtt kicsit féltünk – és az első szett első felében idegesek is voltunk –, szépen fokozatosan elkezdtünk önbizalommal, a taktikát betartva, támadásban türelmesen röplabdázni. Elégedett vagyok a mutatott játékkal, büszke vagyok a játékosaimra. Három hét kihagyás után persze sok mindenben kell még előre lépnünk, de remélem, fogjuk tudni tartani ezt a formánkat.

 

MTK – 1. MCM-Diamant Kaposvár 1:3 (–22, 22, –19, –15)
Budaörs. V: Halász E., Szarka.
MTK: Császár 7, Kilyénfalvi 13, Durst 2, Szerencsés-Miklai 14, Papp O. 11, Vezsenyi 16. Csere: Szalai (liberó), Lesi 2, Berkó, Dani, Godó 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.
DIAMANT: Matics, Djurics 13, Király-Tálas 6, Klisura 19, Bodovics 6, Helics 21. Csere: Szpin (liberó), Szedmák 2, Kalmár, Szűcs K. 3, Kump 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

A hazaiak már az első játszmában is szorongatták jóval esélyesebbnek számító riválisukat, a második felvonást aztán meg is nyerték. Ezt követően azonban a kaposváriak ritmust tudtak váltani, s a következő két szettet már könnyebben hozták, s így mindhárom pontot megszerezték.

Edzői értékelés
Leiszt Máté: – Nagyon büszke vagyok a lányokra. A pályán látottak alapján nem lehet azt mondani, hogy más súlycsoport lennénk, mint a Kaposvár. Többet érdemeltünk volna, de nehéz úgy játszani, hogy egy-egy pontot többször kell megcsinálnunk. 
Szasa Nedeljkovics:
– A meccs nagy részében agresszívek voltunk kivéve a második játszmát, mikor is a hazai csapat átvette tőlünk. Utána újra uraltuk a játékot. 9-én és 10-én vár ránk két európai kupameccs, ahol tovább akarunk jutni és mindenki ezt akarja a klub, a játékosok és a szurkolóink egyaránt. Ez a következő célunk.

 

HETI PROGRAM:
December 4., péntek
17:00 Szent Benedek RA – Vasas Óbuda (női Extraliga)
19:00 Szolnok – Sümeg (férfi NB I)

December 5., szombat
14:30 MÁV Előre-Bericap – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
15:00 DEAC – LV Sport Pénzügyőr (férfi Extraliga)
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – Budaörs (női NB I)
17:00 MTK – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga)
17:00 Swietelsky-BRSE – UTE (női Extraliga)
17:00 KISTEXT – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, 1. mérkőzés)

December 6., vasárnap
16:00 Dág – Vidux-Szeged (férfi NB I)
17:00 MÁV Előre-Bericap – Gödöllői RC (női NB I)