A Pénzügyőr bejutott a négy közé a kupában

Elsőként a címvédő Pénzügyőr jutott be a férfi Magyar Kupa négyes döntőjébe, miután másodszor is három játszmában győzte le a Debrecent. Az NB I-ben a KISTEXT hazai pályán verte a Szolnokot, míg a Dág Sümegen nyert ugyanilyen arányban.

 

Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:
LV Sport Pénzügyőr – DEAC 3:0 (19, 12, 21)
Kőér utca. V: Tillmann, Soltész.
PÉNZÜGYŐR: Flachner D. 6, Magyar B. 3, Reffatti 8, Szabó M. 2, Kovács Z. 15, Kiss D. 11. Csere: Feliciano, Bán (liberók), Szabó V. 2, Solti 2, Hajagos 2. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 9, Remete 2, Fazekas 6, Hubicska 9, Ádám 1. Csere: Mészáros Z. (liberó), Kiss I. 3, F. Nagy, Imre 3. Vezetőedző: Fodor Antal.
Továbbjutott a Pénzügyőr kettős győzelemmel.
Edzői értékelés
Jókay Zoltán:
– Nehezen indultunk, de aztán végülis elértük a célunkat. Bent vagyunk a legjobb négy csapat között a Magyar Kupában.
Fodor Antal: – Az esélyes csapat nyert. Voltak hiányzóink, de igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát. Készülünk a következő Pénzügyőr elleni találkozókra. Még mindig van mit javítanunk a fogadásainkon, de biztató a fejlődés.

 

Férfi NB I:
Sümeg – Dág 0:3 (–23, –21, –20)
Sümeg. V: Barabás, Nagy L.
SÜMEG: Majer 4, Nagy P. M. 7, Miklósi-Sikes 7, Péter 17, Széll 7, Óhidi Roland 3. Csere: Szabó P. (liberó), Matyiák. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
DÁG: Takács R. 4, Buzás 3, Kunert 11, Sow 10, Kun 13, Jánossy 9. Csere: Kara (liberó), Balázs 1, Krekk. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Holdinger Szilárd:
– Jól kezdtük a mérkőzést szinte hiba nélkül. Az történt a pályán, amit mi akartunk, de sajnos csak az első szett végjátékáig, ahol szokás szerint ismét rossz döntéseket hoztunk. Volt javulás a játékunkban, de elkeserítő, hogy nem tudunk nyerni!
Zirigh Balázs: – Fontos mérkőzés volt számunkra, és számítottam rá, hogy nem lesz egyszerű! A Sümegnek minden pontra szüksége van, és úgy is játszott! Átmentettük a múlt heti akarást, és szerencsére ez átsegített minket a nehéz helyzeteken, mint például, az első szettben 21:23 után! Ez erőt és önbizalmat adott a folytatásra.

 

KISTEXT – Szolnok 3:0 (17, 14, 20)
Soroksári út. V: Sántosi, Sík.
KISTEXT: Bokor 3, Török R. 6, Chamone 11, Gacs 11, Erki 4, Gönczi 9. Csere: Farkas, Lassú (liberók), Szalai 4, Török Sz., Oláh 8, Kocsondi. Vezetőedző: Weczera Csaba.
SZOLNOK: Guzmics 4, Quintz 8, Acsai 1, Fenyvesi 4, Molnár I. 6, Csendes 4. Csere: Mészáros M. (liberó). Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
Edzői értékelés
Weczera Csaba:
– A hétközi kupamérkőzésünk után sikerült motiváltan pályára lépnünk és szép játékkal megszereznünk a három pontot. Örülök, hogy minden játékos pályára tudott lépni és hozzátenni a győzelemhez.
Gulyás Ferenc: – Ilyen bátortalanul, sok hibával nem lehet játszani. Nagyobb küzdeni akarást vártam volna a csapatomtól.