Női Extraliga: vasárnap is 3:0-ra nyert a Diamant

A szombati, Balatonfüreden aratott 3:0-s siker után hazai pályán is háromszettes győzelmet aratott az 1. MCM-Diamant Kaposvár, ezúttal a sereghajtó DVTK ellen és megerősítette harmadik helyét a tabellán.

1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK 3:0 (16, 11, 21)
Kaposvár Aréna. V: Halász E., Bátkai-Katona.
DIAMANT: Király-Tálas 2, Matics 9, Kump 9, Szedmák 15, Klisura 15, Djurics 9. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Kalmár. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
DVTK: Mészáros Zs., Kovács E. 13, Kiss E. 2, Beddingfield 10, Horton 8, Szajkó 3. Csere: Dömsödi, Bertók (liberók), Sitku, Egri. Vezetőedző: Toma Sándor.

A somogyiak a nemzetközi kupaszereplés miatt hozták egy héttel előbbre a találkozót, és köszönet illeti a miskolciakat azért, hogy első szóra beleegyeztek a módosításba. Az elején ugyan még egy kicsit döcögött a kaposváriak játéka, de folyamatosan játékba lendültek, s végül magabiztosan nyerték meg az első játszmát. Ezúttal a kezdőben kapott helyet Szedmák Réka, aki meghálálta a bizalmat, hiszen hat pontot szerzett a nyitóetapban (25:16).
Jót tett a szünet a vendégeknek, hiszen pillanatok alatt négyegységnyi előnyre tettek szert, de ismét váltani tudtak a hazaiak és Tatjana Matics, illetve a fiatal Kump Alíz vezérletével előbb egyenlítettek, majd fokozatosan elhúztak ellenfelüktől. Klisura bombája után már tíz volt közte, az etap végére pedig egy foghatatlan Kump-szerva tett pontot (25:11).
A harmadik, és mint utóbb kiderült, utolsó felvonást is a borsodiak kezdték jobban, annyira, hogy Szasa Nedeljkovicsnak 4:10-nél időt kellett kérnie. Szedmák ütéseivel és Djurics blokkjával lopózott közelebb a Diamant, mely Király-Tálas váratlan megoldásával 19:19-nél érte utol ellenfelét, úgy, hogy nyolcpontos hátrányt dolgozott le, azaz volt tartása a csapatnak és még tetemes különbségnél sem adta fel. Innentől pedig már az történt a pályán, amit a kaposváriak akartak, így megnyerték a szettet is, s ezzel együtt a mérkőzést is (25:21), mely után az MCM feljött a tabellán a harmadik helyre, ráadásul mindössze két pontra a második Nyíregyházától.

Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics: – Első két játszmában nagyon biztosan játszottunk biztos játékot produkáltunk egy új felállásban. A harmadik szettben elvesztettük a stabilitásunkat és sokáig nem tudtuk helyreállítani. A játszma felénél sikerült újra visszanyerni a teljesítményünket és onnantól uraltuk a harmadik felvonást is, amivel sikerült lezárnunk a mai estét.
Toma Sándor: – Két olyan szett volt, amikor komoly előnyt tudtunk szerezni, de a befejezésekkel, a kontratámadásokkal olykor problémáink voltak. A csapat önmagához képest nem játszott rosszul, hosszú labdameneteink voltak, de vannak képességbeli korlátaink. Remélem, hogy ezeket sikerül tágítani, csapatszinten kell egységesnek lenni, hogy ez sikerüljön.