Magyar Kupa: újabb KISTEXT-bravúr – nyolc között az újonc

Két Magyar Kupa nyolcaddöntőt játszottak le a hét elején. A nőknél az Extraligás MTK a visszavágón is háromjátszmás győzelmet aratott az Eötvös DSE ellen, míg a férfiaknál az NB I újonca, a Kistext ugyan 3:2-es vereséget szenvedett Dunaújvárosban, mivel azonban az első meccset ők nyerték 3:1-re, így búcsúztatták az Extraligában újonc Dunaferrt.

 

Férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
Dunaferr – KISTEXT 3:2 (–19, 22, –24, 21, 9)
Dunaújváros. V: Soltész, Selega.

Az újvárosiak a vírushelyzet miatt mindössze nyolc játékost tudtak nevezni és el is vesztették az első játszmát, azonban a másodikban sikerült egyenlíteniük. A harmadik felvonásban végig fej fej mellett haladtak a csapatok, de 24:24 után a vendégek szereztek két pontot, s 2:1-es vezetésük azt jelentette, hogy a továbbjutás sorsa is eldőlt. A fővárosiak ezt követően cseresorukat küldték a pályára, amit kihasználva a Dunaferr végül megfordította a meccset, de a továbbjutás a vendégeké lett.

Tomanóczy Tibor: – Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, hiszen hat hete nem tudtunk normálisan edzeni. Ellenfelünk viszont folyamatos játékban volt. Ennek ellenére azokban a szettekben, melyeknek még tétje volt, csapatunk becsülettel, magából a maximumát kihozva játszott, melyhez gratulálok. Ami azonban fontos volt, hogy ilyen körülmények mellett győzelemmel zárjuk a kupavisszavágót.
Weczera Csaba: – Nagyon boldogok vagyunk hogy a klub történetében először sikerült a kupában a legjobb nyolc csapat közé kerülni. Úgy gondolom ez a párharc igazából az első mérkőzésen dőlt el ahol két kezdő játékosunk nélkül sikerült 3:1-es győzelmet aratni. Azon a mérkőzésen óriási teljesítményt nyújtott csapatunk! A mostani mérkőzésen a Dunaferr csapata sajnos nem tudott teljes kerettel kiállni a járvány miatt. De úgy gondolom így is egy nagyon erős Újvárossal találkoztunk. Mindent beleadtak a játékosaim és nagyot harcoltak azért, hogy ezt a sikert elérjük!
Továbbjutott a KISTEXT 4–2-es összesítéssel.

A férfi negyeddöntő párosítása ágrajz szerint:
MÁV Előre-Bericap – Fino Kaposvár
MAFC-BME – Kecskeméti RC/MEAFC-Miskolc

KISTEXT – Vegyész RC Kazincbarcika
Debreceni EAC – LV Sport Pénzügyőr

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
DSZC-Eötvös DSE Derecske – MTK 0:3 (–14, –15, –19)
Derecske. V: Csizmarik, Rácz.
Szombathy András: – Hasonló mérkőzés volt, mint az odavágó. Helyenként tudtunk partnerek lenni, a harmadik szettben 7:0-ra vezettünk is, de a szettek végére kidomborodott a két csapat közötti különbség. Gratulálok az MTK-nak és további sikereket kívánok!
Leiszt Máté: – Sima volt a meccs, nem hagytunk kérdést afelől, hogy ki jut tovább. Eredményes, agresszív játékot játszottunk. Gratulálok a csapatomnak!
Továbbjutott az MTK kettős győzelemmel.

A női negyeddöntő párosítása ágrajz szerint:
MTK – UTE/TFSE
Szent Benedek/Budaörs – Fatum Nyíregyháza

Swietelsky-BRSE – Diósgyőri VTK
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda

 

HETI PROGRAM:
November 27., péntek
19:00 Jászberény – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)

November 28., szombat
17:00 Szent Benedek RA – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
18:00 Swietelsky-BRSE – MTK (női Extraliga)
18:00 Budaörs – MÁV Előre (női NB I)
19:30 Vidux-Szeged – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)

November 29., vasárnap
13:00 Sümeg – Dág (férfi NB I)
16:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó)
19:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK (női Extraliga)
19:00 KISTEXT – Szolnok (férfi NB I)