Nyolcból nyolc siker már a csabai mérleg

Sorozatban nyolcadik mérkőzést nyerte meg az éllovas Swietelsky-Békéscsabai RSE (ráadásul mindegyiket idegenben). Az ellenfél ezúttal a vírushelyzet miatt gyakorlatilag két hónapos szünet után először pályára lépő balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia volt.

 

Női Extraliga:
Szent Benedek RA – Swietelsky-Békéscsabai RSE 0:3 (–17, –11, –17)
Balatonfüred. V: Mezőffy, Szarka.

SZBRA: Vukoja 1, Valdez 5, Szerényi 2, White 11, N. Szkoric 1, Zen 2. Csere: Baksa (liberó), Vacsi 4, Dimitrics 1, Araczki. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
BRSE: Koseková, Glemboczki 12, Vander Weide 15, Drpa 8, Grudina 13, Pekárik 6. Csere: Kertész (liberó), Cicic, Szűcs G. Vezetőedző: Tóth Gábor.

A mérkőzést a lelkes hazaiak kezdték jobban, azonban nem kellett sokat várni és a BRSE felvette az elé dobott kesztyűt. Glemboczkiék fokozatosan törték meg a Füred ellenállását és néhány pontos vezetésre tettek szert. Időkéréssel próbálkoztak a hazaiak, de csabai védelem szilárdan állt a lábán, melyben komoly szerepe volt a fiatal Kertész Petrának, aki ismét bizalmat kapott Tóth Gábortól. Nem történt markáns változás, így a listavezető behúzta az első szettet (17:15).
A második játékrészt Tina Grudina pontjai vezették be, de Pekárik Eszter sem akart lemaradni tőle, így 6 pontos BRSE vezetésnél időkérésre kényszerült a Balatonfüred. Ez sem segített sokat, hiszen látványos röplabdát bemutatva masírozott az éllovas az etap megnyerése felé. Barbora Koseková remekül osztogatott, melyből az ütők parádéztak, aminek 14 pontos különbség lett az eredménye (11:25).
A harmadik etapban sem változott a játék képe. A Békéscsaba továbbra is motiváltan és jól röplabdázott, míg a fürediek hitüket vesztették, így ismét jelentős különbség alakult ki. A jól teljesítő Koseková helyére érkezett Cicic Marija, centerposzton pedig Szűcs Gréta kapott lehetőséget. A differencia szűkült ugyan, azonban a győzelem nem forgott veszélyben (17:25).
(BRSE facebook)

Edzői értékelés:
Andrea Milodanovics:
– Nagyon nehéz barmit is mondani egy ilyen meccs után. Nehéz időszak után vagyunk és látszik, mennyire megviselt minket a vírus, de még bőven van mit lejátszani, úgyhogy dolgozunk tovább és igyekszünk minden nap egyet előre lépni. Gratulálok a BRSE-nek, de annál jobban gratulálok a saját csapatomnak, hogy visszatértek és megnyerték ebben a szezonban a legfontosabb meccset! Covid19 – SZBRA 0:3
Tóth Gábor: – Örülök, hogy a kellő koncentráció mellett, magabiztos győzelmet arattunk, amiből fiataljaink is kivették részüket. Várjuk a szombati hazai bemutatkozást!

 

HETI PROGRAM:
November 27., péntek
19:00 Jászberény – DSZC-Eötvös DSE Derecske (női NB I)

November 28., szombat
17:00 Szent Benedek RA – 1. MCM-Diamant Kaposvár (női Extraliga)
18:00 Swietelsky-BRSE – MTK (női Extraliga)
18:00 Budaörs – MÁV Előre (női NB I)
19:30 Vidux-Szeged – MEAFC-Miskolc (férfi NB I)

November 29., vasárnap
13:00 Sümeg – Dág (férfi NB I)
16:00 LV Sport Pénzügyőr – DEAC (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó)
19:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – DVTK (női Extraliga)
19:00 KISTEXT – Szolnok (férfi NB I)