Női Extraliga: az MTK győzött a nyeretlenek csatájában

A női Extraliga 6. fordulójában a sereghajtó DVTK a 7. helyezett MTK gárdáját fogadta. Mindkét együttes az első győzelme megszerzésére törekedett, ez végül a fővárosiaknak sikerült, akik 3:1-re nyertek, míg a hazai csapat az első szettgyőzelmével vigasztalódhat.

 

Női Extraliga:
DVTK – MTK 1:3 (–18, 24, –17, –15)
Miskolc. V: Tillmann, Vári.
DVTK: Sitku 1, Kovács E. 9, Kiss E. 9, Beddingfield 15, Horton 10, Szajkó 1. Csere: Dömsödi (liberó), Mészáros Zs. 1, Egri, Kundrák 1. Vezetőedző: Toma Sándor.
MTK: Szerencsés-Miklai 9, Papp O. 9, Vezsenyi 17, Godó 9, Kilyénfalvi 12, Durst 3. Csere: Szalai (liberó), Lesi 1, Berkó, Dani, Petri, Császár 5. Vezetőedző: Leiszt Máté.
Edzői értékelés
Toma Sándor:
– Nagyon sok nyitást rontottunk, ezzel magunknak tettük nehézzé a találkozót. Van bennünk potenciál, ennél többre vagyunk képesek, és remélem, ezt bizonyítani fogjuk a későbbiekben.
Leiszt Máté: – Gratulálok a lányoknak a három pont megszerzéséhez, ez volt most a legfontosabb. Nagyon örültem, hogy mindig volt valaki, aki a nehéz periódusokon át tudta lendíteni a csapatot. Időnként túlizgultuk a játékot, de ez betudható a tévés közvetítésnek. Megyünk tovább, készülünk a következő mérkőzésre.