Női Extraliga: megfogyatkozva is simán nyert a Fatum Kaposváron

A női Extraliga szombati rangadóján a vírus miatt megtizedelt Nyíregyháza meglepetésre magabiztos, három játszmás győzelmet aratott Kaposváron. A női NB I-ben az éllovas Gödöllő és a mostani sikerével a második helyre felzárkózó MÁV Előre is magabiztosan nyert a két sereghajtó, a PTE-PEAC és a Jászberény ellen. A férfi NB I-ben is háromszettes sikert aratott a házigazda Miskolc a Sümeggel szemben.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Fatum Nyíregyháza 0:3 (–22, –15, –18)
Kaposvár. V: Adler, Tillmann.
DIAMANT: Djurics 6, Király-Tálas, Matics 1, Bodovics 4, Helics 13, Klisura 11. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Szűcs K. 2, Kump 1, Szedmák 2, Kalmár. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
FATUM: Varga E. 7, Francesco 4, Radosová 19, Pintér 9, Lacombe 6, Vaszileva 19. Csere: Tóth F. (liberó). Vezetőedző: Németh Szabolcs.

A hazaiaknál Szara Kliszura és Adela Helics sorra szerezte a tiszta pontokat, a másik oldalon Ralica Vaszileva és Nikola Radosová tartotta a tempót a két szerb „bombázóval”, majd a védekezésben is feljebb kapcsolt a Nyíregyháza, amely számtalanszor blokkolt pontot érően. A nyíregyháziak 18:22 után két ászt is benyeltek, és nyitást hibáztak, de maradt erő a befejezésre, így az első szettet ellopták (22:25).
A második játszmát jobban kezdték a somogyiak, de Lacombe Zsófiáék nagyon koncentráltan röplabdáztak. Vaszileva és Radosová továbbra is ponterős volt, folyamatosan megtalálták a blokk szélét. Egy-egy rossz nyitás becsúszott ugyan, de mezőnyjátékban szinte nem hibáztak Tóth Fruzsináék (15:25).
A kaposváriak önbizalma egyre jobban elment, tanácstalanul figyelték az eseményeket. A Fatum gyorsan játszott, Genesis Francesco jól osztogatta a labdákat, a nyíregyházi sánc átjátszhatatlan volt, a csapat a második játszma után megállíthatatlanul robogott a 3:0-s győzelem felé és nem változott a játék képe sem. A záró pont stílszerűen egy Pintér-blokk volt (18:25).

Edzői értékelés
Szasa Nedeljkovics:
– Nagyon sokat kivett a Békéscsaba elleni mérkőzés, nem sikerült energiailag felépülni. Az ellenfél egyszerű játékára megint újra nem volt konkrét válaszunk. Tovább kell dolgozni, hogy megfelelően fel tudjunk készülni az előttünk álló nehéz sorozatra, ami vár ránk. Gondolok elsősorban az európai kupameccsekre, ahol nagy lehetőség előtt állunk, de bajnokságban is sok fontos mérkőzést fogunk játszani az elkövetkezendő időszakban.
Németh Szabolcs: – Elképesztő az, amit csapatom ma véghez vitt a Kaposvár Arénában. Gratulálok játékosaimnak, hiszen igazi sportemberként viselkedve nyolcan, a teljes csapatért, a FATUM szurkolókért, Nyíregyházáért és a sportág népszerűsítésért küzdöttek ebben a nehéz helyzetben. Azok után, hogy péntek reggel kiderült nem tudunk teljes kerettel elutazni a mérkőzésre, majd jött a délutáni szövetség által kért tesztelés, ami után kérdéses volt, hogy szombaton pályára léphetünk-e, a lányok mégis elhitték, hogy sikerülhet véghez vinni azt, amire a hét eleje óta a teljes kerettel készültünk. Úgy gondolom, játékosaimnak akkora lélektani pluszt adott az, ami az elmúlt 24 órában velünk történt, hogy ennek így kellett történnie. Csattanós választ adtunk a kétkedőknek. Lehet csonka csapattal is sikereket elérni egy ilyen erős ellenféllel szemben, mint a kaposvári csapat. Ez a FATUM Nyíregyháza erénye, erőssége. Nagyon köszönöm Vincent Lacombe másodedző kollégám szakmai segítségét, akivel azonnal új taktikát tudtunk kitalálni miután kiderült, hogy nem tudunk teljes csapattal játszani. Nagyszerű győzelem, igazi csapatmunka volt.

 

Női NB I:
MÁV Előre-BERICAP – Jászberény 3:0 (21, 17, 9)
Székesfehérvár. Bátkai-Katona, Mezőffy.
MÁV ELŐRE: Szilágyi 3, Kiss A. 8, Sebestyén 14, Haase 14, Ancsin 3, Durdanovics 15. Csere: Kovács E., Deli-Germann (liberók), Sólyom 1, Hackl 2. Vezetőedző: Farkas Mihály.
Jászberény: Juhász V. 1, Farkas 3, Imre 5, Csabai 4, Csiki, Sléder 3. Csere: Mizsei, Sándor (liberók), Berényi, Kocsmár 2, Faragó 4, Hajdu 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
Edzői értékelés
Farkas Mihály:
– Gratulálok a Jászberény nagyon lelkes játékához! Öröm volt újra látni a pályán Sándor Renátát!
Deme Gábor: – Már hét közben éreztem, hogy ma jól fogunk játszani, s ezt mondtam is a lányoknak. Ennek megfelelően aztán amióta elkezdtük az NB I-et, most nyújtottuk a legjobb teljesítményt két játszmán keresztül. A nagyon jó erőkből álló Fehérvárt az első két szettben nagyobb sebességi fokozatra kényszerítettük. Elégedett vagyok a játékosokkal. A harmadik szettben már kijött a két csapat közti különbség. Ekkor gyengén fogadtuk a nyitásokat és már nem tudott kialakulni folyamatos játék. Lépésről lépésre kell haladnunk, eddig egy-egy jó szettünk volt, most már kettő is volt. A meccs után megkapták a lányok a megfelelő dicséretet. Mindenki jól szállt be a játékba, ügyesek voltak a röplabdázóim. A hangulattal nincs gond, de azzal eddig sem volt, mert tudtuk jól, hogy ez az év ilyen lesz. Az öröm számomra, hogy hétről hétre fejlődünk és lassan kezdünk kiegyenesedni. Remélhetőleg a DSZC-Eötvös DSE elleni, jövő pénteki találkozón teljes kerettel tudunk majd kiállni.

Gödöllői RC – PTE-PEAC 3:0 (6, 17, 10)
Tungsram csarnok. V: Varga A., Halász T.
GRC: Tóth-Bagi, Kökény P. 12 Kovács E. 7, Misonova 9, Ratkai 7, Ince 10. Csere: Maurer, Faragó (liberók), Sorompó 2, Ferentzi. Vezetőedző: Szalay Attila.
PTE-PEAC: Merkler, Duduka 7, Németh T., Marton 2, Tóth T. 3, Pokó 2. Csere: Szerencsés (liberó), Petőfi. Vezetőedző: Horváth Alexandra.
Edzői értékelés
Szalay Attila (GRC):
– Jól kezdtük a találkozót, pörgősen és pontosan játszottak a lányok. A második szett elején kicsit beleültünk a mérkőzésbe, de örülök, hogy hamar ki tudtunk jönni ebből, és magabiztosan gyűjtöttük be a fontos három pontot.

 

Férfi NB I:
MEAFC-Miskolc – Sümeg 3:0 (21, 21, 24)
Miskolc. V: Csizmarik, Kulcsár.
MISKOLC: Berkes 10, Pallós 1, Kovács Z. B. 9, Kozsla 5, Surányi 16, Orosz 8. Csere: Szántai, Karóczi (liberók), Busák, Barócsi. Vezetőedző: Bagó László.
SÜMEG: Majer, Nagy P. M. 8, Miklósi-Sikes 5, Péter 21, Széll 1, Óhidi Roland 3. Csere: Szabó P. (liberó), Matyiák 3, Óhidi Richárd. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
Edzői értékelés
Bagó László:
– Két és fél szetten keresztül az történt a pályán, amit elterveztünk. Aztán pár könnyelmű hiba miatt viharba kerültünk. Minden rutinunkra szükség volt, hogy befejezzük a mérkőzést.
Holdinger Szilárd: – Szerettem volna legalább egyszer ebben a bajnokságban látni, hogy mire lenne képes a csapat, ha hetente legalább hármat tud edzeni. Úgy tűnik, ez nem fog megtörténni. Jelenleg egymásért játszunk emlékezetből. Remélem, legalább ez és a hit megmarad mindenkiben!

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Dág – Kistext (férfi NB I)
17:00 DEAC – LV Sport Pénzügyőr (férfi Magyar Kupa-negyeddöntő)
19:45 DVTK – MTK (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
20:00 Vidux-Szeged – MÁV Előre (férfi NB I)