Nagy csatában verte a Szolnok a Dágot, megint a Kistext nyert a Sümeg ellen

Két férfi NB I-es mérkőzést játszottak le péntek este. A Szolnok nagy csatában, az ötödik játszmában győzte le a Dágot, míg a Sümeg és a Kistext e heti második összecsapásán ezúttal is a fővárosiak győztek, de két sokkal szorosabb játszmában.

 

Férfi NB I:
Szolnok – Dág 3:2 (–16, 13, 19, –23, 16)
Szolnok. V: Vári, Varga A.
SZOLNOK: Guzmics 3, Molnár I. 14, Csendes, Banai 16, Quintz 17, Bíró 9. Csere: Mészáros M. (liberó), Acsai 5. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.
DÁG: Takács R. 6, Buzás 2, Kunert 12, Sow 5, Kun 9, Jánossy 14. Csere: Kara (liberó). Vezetőedző: Zirigh Balázs.
Edzői értékelés
Gulyás Ferenc:
– Ilyen mérkőzésre számítottam. Bíztam a győzelmünkben, színvonalas mérkőzést tudtunk játszani egy rutinos csapat ellen. Gratulálok a csapat minden tagjának, örülök a két megszerzett pontnak.
Zirigh Balázs: – Az első idei mérkőzésünk előre vetítette, hogy ez a mai is vérre menő csata lesz! Jól kezdtük a meccset, talán még magunkat is megleptük ezzel, hiszen közel két hétig nem edzettünk együtt! Egyszerűen nem értem, hogy ilyen előzmények után, miért nyugodtunk meg, és engedtük át a kezdeményezést a hazai csapatnak! A Szolnok idén már többször bizonyította, hogy vert helyzetből is képes felállni, ha hagyják! A szerkezetváltás jót tett a csapatnak, és amennyiben kicsit többet edzhettünk volna, úgy biztos kihasználtuk volna három meccslabdát valamelyikét! Ez a pont, véleményem szerint, még sokat jelenthet!

 

Sümeg – KISTEXT 0:3 (–22, –24, –10)
Kistext Aréna. V: Halász E., Bibók.
SÜMEG: Majer 2, Széll 7, Nagy P. M. 7, Matyiák 3, Péter 14, Óhidi Roland 2. Csere: Szabó P. (liberó), Miklósi-Sikes 2. Vezetőedző: Holdinger Szilárd.
KISTEXT: Bokor 7, Török R., Chamone 11, Gacs 7, Erki 1, Gönczi 6. Csere: Farkas, Lassú (liberók), Oláh 4, Szalai 6, Török Sz., Flachner K. 3, Kocsondi 2. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Edzői értékelés
Holdinger Szilárd:
– Azt hiszem a bajnokság eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk. Sajnálom, hogy nem sikerült legalább szettet nyernünk és hogy a végére sajnos megint elfogytunk. Gratulálok a srácoknak!
Weczera Csaba: – A szerdai mérkőzés után kitűnő játékkal rukkolt elő ellenfelünk, amivel sikerült is meglepni minket. Nehezen vettük fel a ritmust, de aztán ha nehezen is, felpörögtünk és megszereztük a három pontot. Nagy örömömre szolgált, hogy mindenkit a pályára tudtam küldeni és mindenki csak hozzátett a győzelemhez. Gratulálok a Sümegnek is mert kiválóan játszottak!

 

HETI PROGRAM:
November 14., szombat
15:00 DSZC Eötvös DSE Derecske – MÁV Előre-BERICAP (női NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – MTK Budapest (női Extraliga)
18:00 Budaörs – PTE-PEAC (női NB I)

November 15., vasárnap
17:00 1. MCM-Diamant Kaposvár – Swietelsky-BRSE (női Extraliga); Tv: M4 Sport+
19:00 DVTK – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga)
19:30 Sümeg – MÁV Előre-BERICAP (férfi NB I)