NB I: A fehérváriak nyerték a férfirangadót – Sándor Reni újra pályán

Egy-egy férfi és női NB I-es mérkőzést játszottak le vasárnap. A férfiaknál az eddigi két veretlen csapott össze, s végül az ötödik szettben a házigazda MÁV Előre legyőzte az éllovas Kistext csapatát. A nőknél a nyeretlenek mérkőztek meg egymással és a PTE PEAC Jászberényből hozta el a három pontot. Érdekesség, hogy a hazaiaknál liberó poszton pályára lépett a 95-szörös válogatott, kétszeres Eb-résztvevő és Európa Liga-győztes, de a tavalyi Európa-bajnokság után visszavonuló Sándor Renáta.

 

Férfi NB I:
MÁV Előre Bericap – KISTEXT 3:2 (–17, 24, –18, 18, 14)
Székesfehérvár, 50 néző. V: Nagy L., Mezőffy.
MÁV: Náhol 3, Neukum 8, Kulcsár 3, Salazar 32, Gyenyin 17, Kholman 5. Csere: Szentesi (liberó), Stefanovics 4, Tóth K. 4. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.
KISTEXT: Gacs 12, Török R. 7, Chamone 23, Bokor 10, Erki 8, Gönczi 6. Csere: Farkas (liberó) 1, Török Sz., Szalai 3, Flachner. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Gelencsér Balázs: – Két veretlen csapathoz méltó rangadót játszottunk a mai napon. A röplabda minden szépsége, izgalma megmutatkozott ezen a mérkőzésen. Többször hátrányból, igazi csapatként sikerült fordítanunk és nyernünk. Gratulálok mindkét csapatnak, mert a közönség egy végletekig kiélezett, izgalmas csatát láthatott.
Weczera Csaba: – Úgy érzem, hogy igazi rangadót játszottunk. Kiváló hangulatú, küzdelmes meccs volt. Gratulálok a Fehérvárnak! A mi játékunkban éreztem egy kis hiányt a nyitásfogadásokban, de nézve a bajnoki teljes képét, elégedett lehetek az egy ponttal.

Női NB I:
Jászberény – PTE-PEAC 0:3 (–18, –25, –23)
Jászberény, 70 néző. V: Suba, Csizmarik.
Jászberény: Juhász V. 6, Farkas, Imre 10, Csabai 8, Csiki 4, Sléder 9. Csere: Mizsei, Sándor (liberó), Faragó 4, Berényi 2, Hajdu. Vezetőedző: Deme Gábor.
PTE-PEAC: Marton 3, Duduka 15, Kalmár 4, Tóth J. 17, Tóth T. 5, Pokó 4. Csere: Szerencsés (liberó), Németh T., Merkler 2. Vezetőedző: Horváth Alexandra.

Deme Gábor: – Megtettünk mindent a győzelemért. Nyilván felkavartuk az állóvizet Sándor Reni liberó játékával, általa stabilabb lett a csapat. Nem tudok rosszat mondani a lányokról, hiszen jól küzdöttek. Nyilván az utolsó pillanatbéli hibák rutin kérdése, de elégedett vagyok. Az előző mérkőzés óta terveztük Reni bevetését, amikor láttuk, hogy elbizonytalanodott Mizsei Leila, aki előtt nagyon szép jövő előtt áll, csak stabilizálnunk kell. Nem az a célunk, hogy Reni legyen a liberónk, hanem hogy Leila, csak próbáljuk egy kicsit felhozni a csapatot.
Horváth Alexandra: – Majdnem három hét kimaradt nekünk a koronavírus miatt, így próbáltuk az elmúlt egy hét során visszahozni a játékunkat. Látszott, hogy nagyon régen játszottunk mérkőzést, de örülök, hogy sikerült a három pontot megszereznünk. Az, hogy mi jöttünk ki jobban a kiélezett szituációkból, egyrészt azzal magyarázható, hogy a kaposvári játékosainkkal kiegészülve mi nagyobb rutint képviselünk. Emellett nálunk kevésbé remegtek meg a kezek, illetve a lelkesedés billentette felénk a mérleg nyelvét.