Női Extraliga: Kaposváron nyert rangadót a Vasas

A női Extraliga fordulójának rangadóját játszották Kaposváron. A meccs két nagyon sima játszmával kezdődött, az egyiket a vendéget, a másikat a hazaiak nyerték, utána viszont két, a végletekig kiélezett játszma következett, amelyben viszont a Vasas bizonyult jobbnak, amely már a második győzelmét aratta a bajnokságban.

 

Női Extraliga:
1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 1:3 (–13, 16, –27, –23)
Kaposvár, 600 néző. V: Adler, Tillmann.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Bodovics 4, Helics 21, Klisura 13, Djurics 12, Kalmár, Matics 13. Csere: Szpin, Hegyi (liberók), Király-Tálas 4, Szűcs K., Kump, Szedmák 1. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
VASAS: Zernovic 20, Kalicsanyin 8, Gamma-Popovic 18, Török 14, Strunjak 8, Fábián 4. Csere: Juhár (liberó), Takács D., Nogueras. Vezetőedző: Jakub Gluszak.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 5:8, 8:16, 10:21. II. játszma: 8:7, 16:9, 21:12. III. játszma: 8:7, 14:16, 19:21. IV. játszma: 8:5, 16:15, 19:21.

A kaposváriak az évadnyitón elszenvedett nyíregyházi vereség után egymás követően három győzelmet szereztek az Extraligában, így a kellő önbizalommal felvértezve várhatták a nagy rivális Vasas Óbuda elleni hazai rangadót. A fővárosiak az új évadban két fontos meccset is buktak otthon, így idegenben próbáltak javítani – csaknem kétórányi, nagy csata után kiderült, hogy sikerrel.
Lámpalázas volt az első szettben a Diamant; a hazaiak nyitásfogadása hagyott kívánnivalót maga után, az ellenfél viszont pontosan játszott. Zernovics egymaga nyolc egységig jutott, így egyértelmű volt a végeredmény. A térfélcsere után aztán felpörögtek a somogyiak, összeállt a sánc, a szélen pedig a két szerb klasszis, Helics és Kliszura termelte a pontokat. Az egyenlítés után hatalmas csata bontakozott ki a Kaposvár Aréna küzdőterén, és a játék sorsa csak a ráadásban dőlt el, miután a Vasas a harmadik szettlabdáját értékesítette. A negyedik játszmában 17:17-ig együtt haladt a két együttes, majd három ponttal ellépett az elmúlt szezon Bajnokok Ligája főtáblása. A kaposváriak hiába próbálkoztak szinte folyamatos cserékkel a hajrában, már nem tudták utolérni vendégüket. Az utolsó labdamenetet a nap egyik legjobbja, Zernovics fejezte be, így a fővárosiak mindhárom pontot elvitték a somogyi megyeszékhelyről.

EDZŐI ÉRTÉKEKÉS:
Szasa Nedeljkovics:
– Rosszul kezdtük a mérkőzést. A második játszmától kezdtünk el röplabdázni, de nem tudtunk a megszokott ritmusban játszani és a nyitásaink sem igazán működtek. Végig érződött, hogy kollégám taktikailag rendkívül jól felkészítette a csapatát. A Vasas játékosai a kulcspillanatokban jobb megoldásokat választottak, mint mi, ennek köszönhető a megérdemelt győzelmük.
Jakub Gluszak: – Végig agresszívak voltunk, és végre két szoros végjáték is a mi javunkra dőlt el, ami különösen fontos számomra. Nyomás alatt is jól játszottunk, de gratulálok ellenfelünknek is, mert ők is jól teljesítettek.

 

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő, visszavágó:
Diósgyőri VTK – Jászberény 3:0 (15, 24, 7)
Miskolc, Generali Aréna. V: Árpás, Gyulai.
Toma Sándor: – Gratulálok a Jászberénynek, nagyon lelkesen és fegyelmezetten játszottak. Mindent megtettek, hogy egy jó mérkőzést játszunk, ez látszott a második szettben is. Mindenkinek adtam játéklehetőséget, volt, aki kevésbé élt most vele. Mindenesetre örülök a három szettes győzelemnek.
Sándor Renáta (másodedző): – Úgy gondolom, hogy az egész csapat büszke lehet magára, úgy, ahogy mi is nagyon büszkék vagyunk rájuk. Sikerült betartani azokat az utasításokat, amiket kértünk, és megmutattuk, hogy igazi csapatként is tudunk működni. A nyitást és a mezőnymunkát kiemelném, mert extra teljesítményt nyújtottunk mindkettőben. Gratulálunk a DVTK-nak a továbbjutáshoz!
Továbbjutott a DVTK kettős győzelemmel.

 

HETI PROGRAM:
Október 31., szombat
17:00 Jászberény – Gödöllői RC (női NB I)
18:00 TFSE – MÁV Előre Bericap (női NB I – zárt kapuk mögött)
18:00 MEAFC-Miskolc – KISTEXT (férfi NB I)

November 1., vasárnap
16:00 MÁV Előre Bericap – Szolnoki RK (férfi NB I)
18:00 Fatum Nyíregyháza – Újpesti TE (női Extraliga)