Visszalépett a Vegyész a Challenge Kupától

A bajnoki címvédő Vegyész RC Kazincbarcika hivatalosan is jelezte az Európai Röplabda Konföderációnak (CEV), hogy a koronavírus járvány miatt a klub visszalép a Challenge Kupában való indulástól. Ezt a szövetség vissza is igazolta és egyúttal azt is jelezte, hogy a CEV 2020. április 23-i határozatának értelmében sem pénzügyi, sem fegyelmi szankciókat nem szab ki a VRCK-ra.

 

Az alábbiakban a klub közleményét olvashatják:

„Az elmúlt hetekben sajnos két játékosunknál is pozitív eredménnyel zárultak a PCR-tesztek, ami azt jelentette, hogy a teljes csapatnak – játékosnak és stábtagnak egyaránt – karanténba kellett vonulnia. A pozitív eredményt produkálóknak – tünet súlyosságától függően – minimum négy hétre bevonja sportorvosi engedélyüket az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), visszatérésük csak alapos orvosi vizsgálatok elvégzését követően lehetséges.

A következő hetekben még súlyosabbra fordulhat a járványhelyzet hazánkban, így az előttünk álló időszak bizonytalansága miatt a nemzetközi kupaszereplésből való visszalépés mellett döntöttünk. Levelünket ezzel kapcsolatban az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) és a portugál Benfica hétfőn megkapta, és döntésünket elfogadták.

A Pénzügyőr (október 25.) és a DEAC (november 1.) elleni Extraliga-mérkőzéseket elhalasztottuk, az új időpontok egyeztetése folyamatban van. Legközelebb várhatóan november 7-én lépünk pályára, Szegeden, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.”

 

Eddig két nemzetközi kupában induló női klubunkat érintette a járvány, azonban eddig a Vasas Óbuda és a Swietelsky-BRSE svájci, illetve finn ellenfele jelezte visszalépését a CEV Kupából.