Elhalasztják a Fino Kaposvár BL-selejtezőjét

Az Európai Röplabda Szövetség a Bajnokok Ligája G csoportjának 2020. október 27-29-e között, a romániai Galatiban tartandó mérkőzéseit koronavírusos esetek miatt a csapatok – köztük a Fino Kaposvár – kölcsönös megállapodása alapján elhalasztja.

 

A torna várható pótlása 2020. november 10-12., a helyszín később kerül kijelölésre. Az eredeti terv szerint két tornán dőlt volna el a BL főtáblára jutás, de a Finónál éppen az utazás előtti tesztelésen derült ki, hogy az egyik játékos elkapta a vírust, ezért aztán a somogyiak nem utaztak Lengyelországba. Eredetileg így mindkét meccsüket 3:0-s vereséggel könyvelték volna el, ám mivel a többi csapatnak is hasonló problémái akadtak, ezért végül az első tornát teljes egészében törölték, s a továbbjutás így teljes egészében a romániai fordulón dől el.

A Finóval kapcsolatos hír, hogy az október 23-án elvégzett koronavírus teszt eredményei szerint nincs új fertőzött sem a játékosok, sem a szakmai stáb tagjai között, így a csapat szerepelése a Magyar Bajnokságban és a Magyar Kupában az aktuális menetrend szerint folytatódik.