Férfi Extraliga: Kecskeméten tudott győzni a MAFC

A férfibajnokság csütörtöki rangadóján a MAFC látogatott Kecskemétre. Előzetesen a hazaiak tűntek valamivel esélyesebbnek, ám a vendégcsapat erre alaposan rácáfolt, megnyerte az első szettet, s bár a másodikban a hazaiaknak sikerült egyenlítenie, ezt követően két szoros játszmában is a fővárosiak diadalmaskodtak, s nyerték meg ezzel a mérkőzést.

 

Férfi Extraliga:
Kecskeméti RC – MAFC-BME 1:3 (–17, 20, –23, –23)
Kecskemét, 100 néző. V: Tillmann, Árpás.
KECSKEMÉT: Nagy J. 12, Kaszap 7, Krupánszki 5, Rabeka 10, Kandulinski 13, Gebhardt N. 18. Csere: Deák (liberó), Horváth B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
MAFC: Szabó B. 6, Csoma 26, Georgiev 10, Eke 10, Dimitrov 2, Vaszilev 15. Csere: Bene (liberó), Benkő. Vezetőedző: Nagy Péter.

A mérkőzést a MAFC gárdája kezdte jobban, amely a vezetést és a kezdeményezést rögtön magához ragadta, 0:2-re, 2:5-re, majd 4:8-ra is vezettek már a fővárosiak, ekkor Dávid Zoltán, a KRC trénere időt kért. A felzárkózását Kaszap remek szerváival kezdte meg a KRC, de Nagy Péter csapata nem engedte, hogy a hazaiak kiegyenlítsenek, és kétpontos előnyéből rögvest ötpontos fórt varázsolt a MAFC, 15:20. Ekkor megint időt kért a Kecskemét, majd Nagy József pontjával a remény is ott volt arra, hogy visszajöjjenek a hírös városiak, de a vendégek megint megrázták magukat és 17:25-re behúzták a szettet.

A második játszma is fővárosi ponttal indult, de ezúttal rögtön egyenlített, majd először a meccsen a vezetést is átvette a KRC. A kecskemétiek ebben a játékrészben már sokkal élesebben röplabdáztak, ennek köszönhetően hamar lehagyták ellenfelüket. 17:12-nél időkéréssel próbálkozott Nagy Péter, de az öt pont ledolgozása már soknak bizonyult, és a hazaiak Gebhardt vezérletével 25:20-ra nyertek, illetve kiegyenlítették a szettek állását.

A harmadik felvonást 2:0-val kezdte a KRC, de ekkor megint változott a játék képe, a MAFC hamar egyenlített, majd átvette az előnyt. A meccs kezdett feszültté válni, pár perc alatt több rossz nyitást is láthattak a nézők, de 4:4 után négypontos előnyre tett szert a vendégsereg, amit sokáig birtokolt is. A hírös városiak 12:16-nál azonban óriási rohamot indítottak meg, egálra is feljöttek, de a vezetést nem szerezték meg, a lélektani előnyt ezáltal visszavette a MAFC. Két szettlabdát is hárított, de 23:25-re alulmaradt a Kecskemét.

A negyedik játszmában a meccsben maradásért lépett pályára a hazai gárda, és az elején vezetett is, de 4:5-nél már Nagy Péteréknél volt a fór, amit a végéig ki sem engedtek a kezükből. Hat pontot szereztek zsinórban a vendégek, és bár erre még tudtak reagálni a kecskemétiek azáltal, hogy ők is produkáltak egy 5:0-s rohamot, de az egyenlítésük nem jött össze. Megint hárított szettlabdát (amely már meccslabda is volt) a KRC, de a MAFC végül 23:25-re megnyerte az utolsó játszmát és lezárta a találkozót.

Dávid Zoltán: – A MAFC, mivel már három vereséget is elszenvedett az idei szezonban, szinte az életéért küzdött a mai napon. Ezerszer jobban akarták a fővárosiak ezt a sikert, mint mi. Elmondtam a játékosaimnak az öltözőben, hogy amit láttam tőlük, az nagyon rossz hozzáállás volt, és ez nem ezt a csapatot jellemzi. Pláne azok után, hogy a Kaposvár otthonában 1:0-s vezetésről kaptunk ki, nekünk abból most itthon fel kellett volna állnunk és ezen a meccsen kötelező győzelmet kellett volna aratnunk. Számomra érthetetlen, hogy hogyan tudtunk ilyen nemakarással pályára lépni. Gratulálok a MAFC csapatának!

Nagy Péter (MAFC): – Az első játszmában sikerült kihasználnunk a Kecskemét pontatlan játékát, aztán a másodikban sokkal pontosabban fogadtak, ebből elkezdtek egyre több centert játszani, amire nem nagyon volt ellenszerünk. A 3. és a 4. játszma kiegyenlítettebb volt, úgy gondolom lett volna lehetőségünk hamarabb lezárni a mérkőzést, de ennek ellenére örülök, hogy ebből a nehéz szituációból győztesen jöttünk ki.

(kesport.hu)

 

HETI PROGRAM:
Október 23., péntek
19:30 Szolnok – Vidux-Szeged (férfi NB I)

Október 24., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE, Derecske – Gödöllői RC (női NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Diósgyőri VTK (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Jászberény – Budaörs (női NB I)
19:00 Fatum-Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE (női Extraliga)

Október 25., vasárnap
16:00 Dág – MÁV Előre-Bericap (férfi NB I – zárt kapuk mögött)
16:00 Széchenyi Győr – DEAC (férfi Magyar Kupa-nyolcaddöntő)
18:00 MAFC-BME – Fino Kaposvár (férfi Extraliga); Tv: Sportstream