COVID-fertőzés gyanúja az egyik füredi játékosnál

Az alábbiakban a Szent Benedek Röplabda Akadémia közleményét olvashatják, amelyet változtatás nélkül bocsátunk közre.

 

Tisztelt játékosok, szülők, szurkolók!

Felnőttcsapatunk egyik játékosánál ma reggelre a COVID 19 vírusra utaló enyhe tünetek jelentkeztek. A biztonságot és a megelőzést szem előtt tartva, azonnal elrendeltem a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelő lépéseket. Játékosunk esetében azonnali tesztelést kértünk, annak eredményéig a felnőttcsapat edzéseit felfüggesztettük, a felnőttcsapat játékosait és a szakmai stábot azonnali önkéntes karanténba rendeltem, egyúttal jeleztük a Magyar Röplabda Szövetség felé, hogy szeretnénk a keddi budaörsi Magyar Kupa meccsünket és a csütörtöki Vasas elleni hazai meccsünket elhalasztani.

Szeretném hangsúlyozni, hogy egyelőre csak fertőzés gyanúról van szó, és ez csak a felnőtt keretet érinti, az utánpótlás játékosaink edzései és mérkőzései zavartalan rendben folytatódnak.

Az edzések újraindulása óta a legszigorúbban betartottuk a járványügyi előírásokat, és a betartását ellenőriztük is és a jövőben is hasonlóan cselekszünk. Az egészség és a vírus terjedésének a megelőzése a legfontosabb.

Megelőzve a hamis információk terjedését és a pánikhangulatot, kérek mindenkit, hogy csak és kizárólag a Szent Benedek Röplabda Akadémia hivatalos közleményeiből tájékozódjanak a csapatunkat érintő hírekről.

Vigyázzunk egymásra!

Komárámi Móric
elnök, Szent Benedek Röplabda Akadémia