Női Extraliga: a lilák nyerték a fővárosi rangadót

Az UTE látogatott az MTK-hoz a női Extraliga első fordulójának szombati játéknapján. Emellett két NB I-es mérkőzést és egy Magyar Kupa-nyolcaddöntőt is rendeztek, utóbbin a Fatum-Nyíregyháza harcolta ki a továbbjutást.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest–UTE 1:3 (–23, 25, –20, –23)
Budaörs, zárt kapuk mögött. V: Bátkai-Katona, Halász T.
MTK: Godó 13, Papp O. 16, Vezsenyi 19, Hajós 7, Kilyénfalvi 7, Durst 7. Csere: Császár (liberó), Miklai 1, Dani 1, Berkó. Vezetőedző: Leiszt Máté.
UTE: Racskovszka 15, Bezsandolszka 12, Petőváry 9, Szabó L. 12, Carabali 19, Bagyinka 3. Csere: Karabaseva (liberó), Manninger. Vezetőedző: Horváth András.

Az Újpest 3:1-re nyert az MTK vendégeként a női röplabda Extraliga alapszakaszának szombati játéknapján, Budaörsön. Az MTK-ban ezen a találkozón mutatkozott be a szerdán szerződtetett, 44-szeres válogatott ütőjátékos, Szerencsés-Miklai Zsanett. A mérkőzés legeredményesebb játékosai Vezsenyi Adrienn, illetve a kolumbiai Valerin Carabali voltak egyaránt 19 ponttal. Az összecsapást, amelyen három játszma is a minimális, kétpontos előnnyel dőlt el, nézők nélkül rendezték.

MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Gratulálok az Újpestnek, három ponttal távoznak tőlünk! Szoros meccs volt, ahogy arra számítottunk. A rutin hiányzott a játékunkból, de ez idővel jönni fog és igazán veszélyes csapat leszünk.
Horváth András: – Örülünk, hogy ennyi kihagyás után sikerült három pontot elhoznunk az első fordulóban. Látszik, hogy az elején vagyunk és régen nem játszottunk bajnoki mérkőzést, viszont a meccs folyamán minden játékosunkban látszott a pozitív energia. Ennek köszönhetően sikerült sokszor 2,3,4 pontos mínuszból is visszatérnünk és ez nagyon fontos volt ezen a mérkőzésen. Tudjuk, hogy van hova fejlődnünk. Sokat kell még dolgoznunk, de látjuk a célt, és ezen az úton próbáltunk tovább haladni a jövőben.

 

Női NB I:
PTE-PEAC–Gödöllői RC (–14, –14, –19)
Pécs, zárt kapuk mögött. V: Tillmann, Pőcze.
Legtöbb pont: Szatmári 8, ill. Ratkai 13.
Szalay Attila (GRC): – Nagyon sok volt a pontatlanság a játékunkban, de a lelkesedés megfelelő szintű volt. Gratulálok a lányoknak az első győzelmükhöz!

Budaörs–TFSE 0:3 (–21, –18, –24)
Budaörs, zárt kapuk mögött. V: Halász T., Bátkai-Katona.
Legtöbb pont: Horváth P. 11, ill. Halla G. 12.

Női Magyar Kupa-nyolcaddöntő:
BVSC-Zugló–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–13, –19, –14)
Továbbjutott a Nyíregyháza.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Sümeg–MEAFC-Miskolc (férfi NB I)
17:00 Szent Benedek RA–Diósgyőri VTK (női Extraliga – zárt kapuk mögött); Tv: youtube
19:00 Vasas Óbuda–Swietelsky-BRSE (női Extraliga – zárt kapuk mögött); Tv: M4 Sport+
19:00 Kistext–Dág (férfi NB I – zárt kapuk mögött); Tv: youtube