U18-as Eb: az Európa-bajnok állította meg a mieinket

Jól szerepeltek a magyarok a törökországi Izmirben rendezett U18-as Európa-bajnokságon: Gubik Hanna és Vecsey Fanni a későbbi Eb-győztestől kapott ki döntő szettben – csak a mieink tudtak játszmát nyerni az aranyérmessel szemben – és lett így a 9., míg a Dóczi Domonkos, Udvarhelyi Márton a 17. lett a fiúknál.

 

Azok után, hogy Gubik Hanna (Beach Sport) és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) a második helyen jutott tovább csoportjából, a 16 közé kerülésért a román Bradatan, Radu kettős ellen léptek pályára, s nyertek nagyon simán, 21:11-re és 21:6-ra. A nyolcaddöntőben viszont a később az Európa-bajnoki címig jutó ukrán Khmil, Lazarenko kettős már túl nagy falatnak bizonyult: az ukránok 21:17-re nyerték az első szettet, és a másodikban is vezettek 20:17-re, ám a mieinknek innen sikerült fordítania 22:20-ra és ezzel kiegyenlítették a szettarányt. Mint utólag kiderült, ez volt az egyetlen játszma, amelyet az ukránok elveszítettek az Eb-n. Mert sajnos a döntő szett már az övék lett 15:8-cal, így a mieink a 9. helyen zárták az Eb-t.

A fiúknál Dóczi Domonkos és Udvarhelyi Márton (Strandröplabdázásért SE) a harmadik helyen zárták a csoportküzdelmeket, s a 16 közé jutásért egy litván párossal kerültek szembe, s remekül kezdtek, hiszen 21:17-re nyerték az első játszmát. Sajnos ezt követően viszont fordult a kocka, s a második, valamint a döntő szettet is minimális különbséggel vesztették el (19:21, 13:15), így végül párosunk a 17. helyen végzett.

Ezen a héten az U22-es Európa-bajnokságot rendezik Izmirben, ahol a fiúknál a felnőtt magyar bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence (Strandröplabdázásért SE), a lányoknál pedig az idei felnőtt ob-n negyedik Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) képviseli a színeinket.