Eötvös Kupa – csupa ötös

Bár sokáig kétséges volt, hogy a nagy múltú és rangos sporteseménynek számító Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna idén egyáltalán megrendezhető-e a vírus miatt, és a teremben zajló tornát nélkülözni is kellett, mégis több tekintetben sikerült előrelépni. Annak ellenére, hogy sok külföldi résztvevő nem tudott útra kelni, ismét emelkedett a tornán résztvevő országok száma, hiszen először szerepelt a versenyen pakisztáni és zimbabwei játékos. Így a torna történetében eddig 5 földrész 55 országából voltak résztvevők. A 24. Eötvös Kupán a hazaiakon kívül 5 ország strandröplabdázói szerepeltek, az említetteken kívül indiai, román, és szlovák sportolók ütötték a labdát. Számos hazai egyesület is képviseltette magát, 26 magyar klub versenyzői küzdöttek a minél jobb helyezésekért. A rendező egyesület érmeinek száma dupla 5-ös, az Eötvös DSE sportolói összesen 10 medált szereztek.

 

A strandröplabda Eötvös Kupa felnőtt női kategóriáját „B” kategóriás pontszerző versennyé minősítették, ebben a kategóriában az Eötvös DSE 5 játékossal képviseltette magát. Mint arról hírt adtunk Vajda Beáta párjával Vecsey Fannival (Gödöllői RC) megnyerte az Országos Strandröplabda Bajnokság első és második mesterfordulóját is. Ők ezúttal sem adtak esélyt ellenfeleiknek, magabiztosan győztek. Második helyen végzett a 2018-as Eötvös Kupa győztes Hizsnyai-Zolnai Vanda, Török Mercédesz páros (Kispest SE) megelőzve Göntér Adélt és Szabó Zsófiát (Műegyetemi Atlétikai és Football Club). Az Eötvös DSE másik két párosa szépen helytállt, Béni Kitti Tóth Kingával az 5., még Fehérvári Vivien, Korompay Zsuzsannával a 9. helyen végzett.

Az U20-as kategóriában Gagyi Emese Angyalka Bikfalvi Alexandrával győzött (LPS Bihorul Oradea). Érdekesség, hogy előbbi sportoló sorozatban hetedszer szerzett érmet az strandröplabda Eötvös Kupán, így elmondhatja, hogy a verseny kezdete, 2014 óta mindig érmes helyen végzett. Ezúttal Nagyné Legény Ildikótól, Hajdúnánás alpolgármesterétől vehették át a díjakat. A szervezők minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, emellett Hajdúnánás önkormányzata mind a 10 kategória (női U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt, férfi U14, U18, felnőtt; vegyes) győzteseinek egy-egy helyi termékeket tartalmazó ajándékcsomagot ajánlott fel. A nagyváradi lányok a döntőben kis különbséggel győzték le az Eötvös DSE sportolóit, Béni Kittit és Fehérvári Vivient. A harmadik helyen a Tatáról érkezett Szabó Lilla és Zhorela Zsuzsanna végeztek.

Az U18-osoknál az első helyet a Gyebnár Fanni, Kristóf Dóra (Gödöllői Röplabda Club) páros szerezte meg. Az Eötvös DSE sportolói itt is előkelő helyen zártak, Pálfi Kitti és Smidróczki Dóra ezüstérmeket vehettek át. A harmadik helyre az idei like-verseny győztesei, Kerezsi Barbara és Nagy Nóra Zita (ACS Viitorul Bors) értek be.

Az U16-os kategóriában Gyebnár Fanni és Kristóf Dóra ismételt. Előbbi játékos azt a nem mindennapi bravúrt hajtotta végre, hogy négy kategóriában is elindult, a nap folyamán összesen 22 találkozót játszott végig a tűző napon. A képzeletbeli dobogó második fokára Sebők Lora és Svantner Kíra (KSE Röplabda Sport Kft.) került, megelőzve az Eötvös DSE játékosait, Magyar Fruzsinát és Szarvas Nórát.

Az U14-es korcsoportban KSE Röplabda Sport Kft. siker született, az aranyérmeket Farkas Izabella és Tóth Dorina (KSE Röplabda Sport Kft.) vehették át, az ezüstöket Kispeti Anna és Kiss Lilla. A bronzérmek tulajdonosai Gyebnár Fanni és Lukács Berta (Gödöllői RC) lettek.

A hölgyeknél, a legfiatalabbaknál (U12) a Gödöllői RC játékosai vihették haza a két legfényesebb színű érmeket. Körmérkőzés után Bosch Rebeka és Telek Nóra jobb pontaránnyal győzött az azonos szettaránnyal büszkélkedő klubtársaik, Miháli Dóra és Szatmári Csenge ellen. A harmadik pozícióba Kövér Zsófia és Tóth Laura (KSE Röplabda Sport Kft.) értek be, megelőzve az ugyanabban az egyesületben sportoló Farkas Viktóriát és Veres-Marincsák Pannát.

A férfi felnőtt mezőnyben bronzérmet szerzett a Puskás Kristóf, Pilka Gábor (Eötvös DSE) páros. Egy nemrégi ellentétes eredménnyel végződő találkozó eredményéért revánsot véve a győzelmet az F. Nagy Bence, Imre Tibor (DEAC) kettős szerezte meg az Árvai Péter, Vincze Tamás (Eger) duó előtt. A képen látható továbbá a negyedik helyen végzett csapat egyik tagja, a pakisztáni Jawad Khan.

Az erősebb nem U18-as mezőnyének élén Dorogi Máté és Pohl Bence (Hajdúnánás és Debrecen Térségi Strandröplabda és Szabadidő Sportegyesület) végeztek. Második helyen zárt Andorkó Tamás és Gyulai Ádám (DEAC), megelőzve a harmadik Tari Bendegúzt és Vincze Tamást (Egri Városi Sportiskola) és a negyedik Nagy Lajos Dávid, Pál Mihály kettőst (Kunhegyes ESE).

A fiúk U14-es kategóriájában egri siker született, az eggyel idősebb korosztályban nyert bronzérmekhez egy aranyat is nyert Tari Bendegúz és Vincze Tamás, és az ezüstérmek is Egerbe kerültek Hagymási Kende és Janik Dániel jóvoltából. A bronzérmekkel Kunhegyes éremgyűjteményét gazdagította Somogyi Tibor és Tokai Bence megelőzve klubtársaikat, Lakatos Endrét és Rózsa Dánielt.

32 vegyes páros nevezett a versenyre, de néhányan az eső miatt nem érkeztek meg. Vasárnap nyolc csoportban zuhogó esőben kezdődtek a mérkőzések. Az égi áldás egészen a döntőig tartott. Végül Thold Krisztina és Hubicska Patrik diadalmaskodtak. A második helyért járó érmek Kiss Fanni és Juhász József, míg a harmadik helyért járók Fehérvári Vivien és Imre Tibor nyakaiba kerültek. Negyedik helyen végzett Földi Boglárka és Kiss Dávid.