Villám a földön és az égen, a csepeli ob-fordulón

Gyakorlatilag minden esélyes bejutott a legjobb négy közé az MKB-Pannónia Alapkezelős Strandröplabda Magyar Bajnokság csepeli fordulójában. Az első négy-négy kiemelt közül hét is ott lesz a vasárnap délelőtti elődöntőjében.

 

Az egyetlen kakukktojás a férfiaknál hatodik helyen kiemelt Bagics Balázs és Tóth András. A 2016-os bajnok duó azonban tavaly egyáltalán nem versenyzett, s idén gyakorlatilag a nulláról kellett elkezdeniük, s még a tatai forduló ezüstérmével is csak a hatodik helyig jutottak. Most a négybe viszont makulátlan teljesítménnyel jutottak, s a vasárnapi elődöntőben majd az a Rása Alex és Rozgonyi Bálint lesz az ellenfelük, akikkel Tatán vívták a finálét, míg a másik ágon a tavalyi bajnok Bán Viktor és Kiss Dániel csap majd össze a tavalyelőtti aranyérmes, csütörtökön U22-es ob-t nyerő Hajós Artúrral és Stréli Bencével.

A nőknél még ennyi meglepetés sem történt, hacsak az nem, hogy az első helyen kiemelt Győri Panni és Szabó Dorka, valamint a második Vasvári testvérek is szettet vesztettek első meccsükön, a selejtezőből feljutó ellenfelükkel szemben. Ezt követően azonban többet ők sem botlottak, s előbbi ellenfele a tatai ezüstérmes Juraszik Patrícia és Villám Lilla, utóbbié pedig a tatai győztes Vaida Beáta és Vecsey Fanni lesz.

Apropó villám: ezúttal nem volt zavartalan a verseny lebonyolítása. A nagy esőt ugyan megúszták a versenyzők, azonban egyszer villámlás miatt meg kellett szakítani egy rövidebb időre a mérkőzéseket.

Ami a vasárnapi programot illeti, az elődöntők 9 órakor, a döntők pedig – amelyet az M4 Sport ezúttal is élőben közvetít – 11 órakor kezdődnek. Ezen a napon rendezik meg a leány U16-os bajnokságot is, amely 10:50-kor kezdődik Csepelen, a Szabadkikötő SE sporttelepén.

MKB-PANNÓNIA ALAPKEZELŐ STRANDRÖPLABDA MAGYAR BAJNOKSÁG
2. MESTERVERSENY, CSEPEL, A vasárnapi program

9:00 Női elődöntő
Győri Panna (Penta-KSE), Szabó Dorottya (ÓSSC)–Villám Lilla, Juraszik Patrícia (SRSE)
Vaida Beáta (Eötvös DSE), Vecsey Fanni (Gödöllői RC)–Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (SRSE)
10:00 Férfi elődöntő
Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE)–Kiss Dániel, Bán Viktor (Pénzügyőr SE)
Bagics Balázs, Tóth András (Penta-KSE)–Rása Alex, Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr SE)
11:00 Női döntő (TV: M4 Sport)
12:00 Férfi döntő (TV: M4 Sport)
13:00 Női bronzmeccs
14:00 Férfi bronzmeccs
10:50 Leány U16-os bajnokság