Eddig hozza a hazai pályát Csepelen az SRSE

A csepeli strandröplabda ob-hétvége második napján a fiú U16-os országos bajnokságot, illetve a felnőtt MKB-Pannónia Alapítvány Strandröplabda Magyar Bajnokság második mesterversenyének selejtezőit rendezték.

 

A fiúknál az a Tari Bence, Veress Ákos (SRSE) duó volt a finálé egyik résztvevője, amely tavaly még az U14-eseknél diadalmaskodott és őket választották az év legjobb fiú utánpótlás-strandröplabdázóinak is. Ellenfelük klubtársuk, Székely Péter Trevisz, illetve a Pénzügyőrös Zarka Márton volt, s utóbbiak az első játszmában bizony meglepték esélyesebb ellenfeleiket, azonban a második szettben simán egyenlítettek Tariék, a döntő szettben pedig a győzelmet is megszerezték. A bronzérem ugyancsak egy SRSE-s kettős, Niemeier Lukas és Borbély Boldizsár nyakába került, akik az ÉDRA-s Bandi Bernátot és Tálos Pétert győzte le. Az SRSE a két csütörtöki U22-es aranyérem után tehát újra bajnoki címet ünnepelhet, és két hete Tatán is ők diadalmaskodtak az U18-as fiúknál.

Bár a hölgyeknél a felnőtt selejtezőt rendezték, itt is a fiatalok domináltak, hiszen a kiadó négy helyet szinte csak olyan versenyzők szerezték meg, akik még indulhatnak a különböző korosztályos ob-kon is, így Gyűrűs Boróka (SRSE) és Réthelyi Orsolya (Kispest SE), Petréd Imola (ÓSSC) és Kovács Kata (SRSE), Ratkai Panna és Sorompó Kinga (Gödöllői RC), valamint Orbán Orsolya (Beach Sport), illetve a kakukktojás, az örökifjú Török Mercédesz (Kispest SE).

A férfiaknál már nem a fiatalítás jegyében zajlottak a selejtezők, sőt, az 52 éves Rácz László lehet, hogy minden idők legidősebb ob-résztvevőjének mondhatja magát, és Berkes Zoltánnal így is csak egy szett választotta el a főtáblára kerüléstől. Azonban egy másik fiatalember, Takács Gergely, illetve Meszlényi Tamás (Kispest SE) végül jobbnak bizonyult náluk. Ami Kovács Boldizsár és Pető Levente hozta a papírformát, ahogyan Kiss Nicholas (Pénzügyőr) és Molnár István (Kispest SE) főtáblára kerülése sem okozott meglepetést, azonban a szombathelyi színekben induló Horváth Bálint és Szabó Gáboré már igen.

A főtábla küzdelmei szombaton 9 órakora kezdődnek, míg vasárnap az elődöntőkre és a helyosztókra kerül sor – a két finálét az M4 Sport élőben közvetíti –, valamint a lány U16-os bajnokságra.

A lebonyolítás erre a linkre kattintva tekinthető meg:
CSEPEL_2020_lebonyolítás